Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Τελικός Conference League: Έφθασε η ώρα του Ολυμπιακού – Φρούριο η OPAP Arena με 5.000 αστυνομικούς, ελικόπτερα, drones

Η ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό έφτασε, ενώ δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Conference League. Ο τελικός κόντρα στη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκινά απόψε στις 22:00, ενώ για την εφαρμογή των δρακόντειων μέτρων που έχουν ληφθεί θα βρίσκονται επί ποδός 5.000 αστυνομικοί.

«Αστακός» είναι η Νέα Φιλαδέλφεια, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι πολύ αυστηρά και με την Aστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή, για να μην αμαυρωθούν ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης της UEFA και η εικόνα της Ελλάδας.

Οι οπαδοί των δύο φιναλίστ θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να προσεγγίσουν το γήπεδο, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το ονομαστικό εισιτήριο και αστυνομική τους ταυτότητα.

Η «σάρωση» του γηπέδου έχει ολοκληρωθεί από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας, από άνδρες των ΤΕΕΜ και από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ το ίδιο έχει γίνει και για την περίμετρο ασφαλείας που έχει στηθεί και έχει ελεγχθεί, όπως και για τις εξόδου κινδύνου.

Οι κάτοικοι έχουν παραλάβει τις διαπιστεύσεις τους που εκδόθηκαν από τον Δήμο Φιλαδέλφειας, ενώ εξονυχιστικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο άλσος, το οποίο φυλάσσεται.

Τελικός Conference League: Τρία σημεία συνάντησης φιλάθλων
Ένα μέρος των μέτρων του αποψινού τελικού περιλαμβάνει τα τρία σημεία συνάντησης των φιλάθλων (Ειρήνης και Φιλίας, ΟΑΚΑ και Θησείο) -κόκκινα, μπλε και λευκά εισιτήρια-, μεταφορά των χιλιάδων οπαδών με «κλειστούς» συρμούς του ΗΣΑΠ και λεωφορεία του ΟΣΥ, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και επιστροφή μετά το τέλος του αγώνα.

Από τη Δευτέρα (27/5) έχει ελεγχθεί, «αποστειρωθεί» και σφραγιστεί το γήπεδο, ενώ πάνω από 5.000 αστυνομικοί ασχολούνται με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, με ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική να ασχολούνται ενεργά στο πλέγμα μέτρων και ρυθμίσεων, που ήδη εφαρμόζονται, για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή του τελικού.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής, μέσα σε κλίμα άριστης συνεργασίας, με συνεχείς συναντήσεις συνδέσμων της Ελληνικής Αστυνομίας και της UEFA.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό εισιτήριο το οποίο δεν μπορεί κανείς να πλαστογραφήσει, καθώς διαθέτει συγκεκριμένο γραμμωτό κώδικα ασφαλείας, που δεν αντιγράφεται. Το άλσος, επίσης, ελέγχθηκε εξονυχιστικά και φυλάσσεται μόνιμα πλέον από αστυνομικούς των Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας, την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε κάθε θύρα και κάθε κερκίδα θα βρίσκονται 120 εθελοντές διασώστες, πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, έτσι ώστε, ακόμη κι αν πέσει κάτι μέσα στο γήπεδο, όπως για παράδειγμα κροτίδες, να υπάρχει η δυνατότητα να επέμβουν αμέσως για να το απομακρύνουν επί τόπου, γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Πηγή: iefimerida.gr