Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Τέλος οι παραδοσιακές πινακίδες στα αυτοκίνητα -Έτσι θα είναι οι νέες

Η έλευση των νέων ψηφιακών πινακίδων κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα φέρνουν νέα δεδομένα στην ασφάλεια και την επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων.

Τεράστιες είναι οι τεχνολογικές αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, με τα αυτοκίνητα σήμερα να μη θυμίζουν σε τίποτα αυτά που πέρασαν τη γραμμή παραγωγής μερικές δεκαετίες πριν.

Μεγάλες οθόνες, apps για τον απομακρυσμένο έλεγχό τους, μεταβάσεις από τα θερμικά μοτέρ σε εναλλακτικά καύσιμα κ.ο.κ. Κάθε μέρα ανοίγει κάθε κεφάλαιο για τον αυτοκινητικό κόσμο, και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι έπεται.

Μία από τις τεχνολογίες που δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε είναι και οι ψηφιακές πινακίδες κυκλοφορίας οι οποίες φαίνεται πως έρχονται να εκθρονίσουν τις παραδοσιακές.

Ήδη η Ford στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στις πολιτείες του Μίσιγκαν, της Καλιφόρνια και της Αριζόνα, προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να παραγγείλουν ψηφιακές πινακίδες κυκλοφορίας, ως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού των μοντέλων της. Αυτές ονομάζονται “RPlate” και κατασκευάζονται από την εταιρεία Reviver, που ήδη δραστηριοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στον συγκεκριμένο κλάδο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις. Μία με μπαταρίες και διάρκεια ζωής πέντε ετών και μια ενσύρματη, η οποία διαθέτει επίσης GPS που μπορεί να συνδράμει καθοριστικά στον εντοπισμό ΙΧ που έχει κλαπεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, στην ψηφιακή πινακίδα αναπαράγεται η λέξη “Stolen” που ενημερώνει τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και την αστυνομία ότι το όχημα δεν βρίσκεται στα χέρια του ιδιοκτήτη του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη carandmotor.gr