Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Τέμπη: Επεκτείνεται η διερεύνηση των ευθυνών για την ανείπωτη τραγωδία

Η Δικαιοσύνη απλώνει το δίχτυ των ερευνών της για τις ευθύνες για το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους. Από την άλλη σήμερα (7.3.2023) αναμένεται και το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον προϊστάμενο σταθμάρχη της Λάρισας.

Την έρευνα για τις ευθύνες έχει αναλάβει ειδικός Εφέτης ανακριτής, ο οποίος αναζητάει τις ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων και των υπηρεσιακών παραγόντων, του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, και των θυγατρικών του, όπως επίσης και τις ευθύνες που αφορούν στον σταθμάρχη της Λάρισας.

Παράλληλα η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά έρευνα για τα… περίφημα έργα ασφάλειας που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Η Οικονομική Εισαγγελία θα εξετάσεις όλες τις συμβάσεις που έγιναν σε βάθος χρόνου, θα ερευνήσει τα ποσά που δόθηκαν και θα κρίνει το αν υλοποιήθηκαν ή όχι βάσει των χρονοδιαγραμμάτων τα εν λόγω έργα.

Εκτός από την Δικαιοσύνη την δική της έρευνα κάνει και η επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έκανε η Κυβέρνηση για την αποτίμηση από διοικητική και τεχνική άποψη των συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων. Το πόρισμα της επιτροπής θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη, ώστε για να καταστεί κι αυτό μέρος της δικογραφίας, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Πέμπτη (9.3.2023) το θέμα της τραγωδίας στα Τέμπη θα απασχολήσει και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο σταθμάρχης και οι βάρδιες

Μαζί με όλα αυτά συνεχίζεται και το ανακριτικό έργο. Ο 59χρονος μοιραίος σταθμάρχης Λάρισας, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην τραγωδία στα Τέμπη προφυλακίστηκε ήδη. Χθες (6.3.3023) πέρασε από το γραφείο της ανακρίτριας και δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας. Ως μάρτυρες θα κληθούν και οι υπόλοιποι σταθμάρχες, αλλά και το λοιπό προσωπικό του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.newsit.gr πατώντας εδώ