Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Θ. Πλεύρης: «Εξετάζουμε να δοθεί κίνητρο εμβολιασμού για τους άνω των 60, με μη πληρωμή προστίμου»

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι τα όποια μέτρα αποκλιμάκωσης αποφασιστούν, θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου και θα είναι σε συνάρτηση με την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο  ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να μην πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών, εφόσον κάνουν έστω και τώρα το εμβόλιο.

«Αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε είναι ο εμβολιασμός των πολιτών. Η κυβέρνηση εξετάζει να δοθεί κίνητρο σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, που θα πάνε τώρα να κάνουν το εμβόλιο, να μην πληρώσουν το πρόστιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την κύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την παράταση της ισχύος μέτρων για την πανδημία.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα όποια μέτρα αποκλιμάκωσης αποφασιστούν, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα είναι σε συνάρτηση με την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Πηγή: In.gr