Δευτέρα
22
Ιούνιος
TOP

Στις 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απογραφή ανελκυστήρων – Τα πρόστιμα που προβλέπονται

Λήγει οριστικά στις 30 Ιουνίου και η παράταση της προθεσμίας για την απογραφή ανελκυστήρων, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει δεύτερη παράταση. Η αρχική προθεσμία είχε λήξει στις 30 Νοεμβρίου και στη συνέχεια δόθηκε παράταση έως το τέλος Ιουνίου.

Η διαδικασία εξελίσσεται ικανοποιητικά καθώς μέχρι σήμερα έχουν απογραφεί περίπου 286.000 από τους συνολικά 310.000 ανελκυστήρες.

Η διαδικασία και ποιους αφορά

Η απογραφή γίνεται εύκολα, με κωδικούς Taxisnet, μέσω της πλατφόρμας elevator.mindev.gov.gr

Η υποχρέωση αφορά πολυκατοικίες, κτήρια γραφείων, ξενοδοχεία, επαγγελματικούς και μεικτούς χώρους, ακόμη και αν οι ανελκυστήρες έχουν ήδη πιστοποιηθεί ή καταχωριστεί σε άλλο μητρώο.

Είναι 4 απλά στοιχεία που πρέπει να δηλωθούν: η διεύθυνση του κτιρίου, το έτος εγκατάστασης, οι στάσεις του ανελκυστήρα και το ΑΦΜ του συντηρητή, αν υπάρχει συντηρητής.

Διαβάστε περισσότερα στο www.in.gr, πατώντας εδώ.