Σάββατο
4
Φεβρουάριος
TOP

Θ. Βασιλόπουλος: «Πορευόμαστε δυναμικά με έργο στην πράξη» -Οι στοχεύσεις, τα μηνύματα και οι προκλήσεις (video)

Το όραμά του για την επόμενη μέρα ξεδίπλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού πρώτα… αξιολόγησε την έως τώρα πορεία της δημοτικής αρχής για την οποία και σημείωσε πως η απάντηση είναι “το έργο στην πράξη”.

Με κεντρική αναφορά λοιπόν αυτό, ο κ. Βασιλόπουλος χρειάστηκε πρώτα να απαντήσει για το εάν οι προεκλογικές δεσμεύσεις έγιναν… πράξη και οριοθέτησε αυτή την διάσταση σε τρεις τομείς, καθημερινότητα, υποδομές αλλά και τις βάσεις που έχουν ήδη μπει για την επόμενη μέρα. Και εκεί ένα προς ένα ανέλυσε τι έχει γίνει, πως και σε ποιο σημείο έχει φθάσει η όλη προσπάθεια, δηλώνοντας ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Αν και ανέφερε πως στον τομέα των έργων υπήρξαν εγγενείς αδυναμίες με τις… μελέτες και αντικειμενικές δυσκολίες με τις δύο κρίσεις (υγειονομική και ενεργειακή) που αναθεώρησαν τον σχεδιασμό, δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική σημειώνοντας πως “θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα”, ωστόσο δεσμεύτηκε απόλυτα “πως όλα τα έργα θα υλοποιηθούν έστω με μια μικρή καθυστέρηση”, στέλνοντας και ένα σαφές μήνυμα προς τους εργολάβους “πως κανείς δεν μπορεί να κρατά όμηρο το δήμο και σε αναμονή τα έργα”.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην τηλεόραση BEST στον Θέμη Κανελλόπουλο και την εκπομπή ”διάλογοι” ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε σε όλα όσα γίνονται και προγραμματίζονται ή και δεν έχουν γίνει ακόμη σε χωριά, διανοίξεις δρόμων, στάθμευση, κυκλοφοριακή μελέτη, στην παραλιακή ζώνη αλλά και στα υπόλοιπα “καυτά” ζητήματα όπως το αντιπλημμυρικό κλπ. και στάθηκε στην πολύ μεγάλη πρόκληση που αλλάζει την πορεία της πόλης με την ένταξή της στο πρόγραμμα των 100 Κλιματικά Έξυπνων και Ουδέτερων Πόλεων της Ε.Ε. Εκεί αναφέρθηκε και στις προτάσεις που ήδη εντάσσονται στο Κλιματικό Συμβόλαιο και που αναμένεται να προσδώσει μια σημαντική προοπτική στην Καλαμάτα και τις ζώνες της, αλλά και στο ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, με χαρακτηριστικό πως στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας φθάνουν στα μέσα Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα για να αναλάβουν την σύνταξη μεγάλων μελετών!

Στις 23 Ιανουαρίου ο κ. Βασιλόπουλος δίνει το στίγμα του με την μεγάλη εκδήλωση του συνδυασμού του όπου θα γίνει ένας μίνι απολογισμός, αλλά και θα δοθεί και το έναυσμα για την προεκλογική ευθεία, με τον ίδιο να στέκεται και σε όλους εκείνους, τους πολλούς όπως είπε που έρχονται να συμπορευτούν με τη δημοτική αρχή και για την επόμενη θητεία, προαναγγέλλοντας και εκπλήξεις. Παράλληλα, μίλησε για τις στοχεύσεις να γίνουν “πολλά έργα για τους πολλούς”, ενώ έστειλε και μια σειρά από μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις να συνεχιστεί δυναμικά η προσπάθεια. Μήνυμα και για την σχέση με τον Π. Νίκα “εμείς αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο, σεβασμό στο δήμο Καλαμάτας και σεβασμό στη δημοτική αρχή”.