Πέμπτη
6
Οκτώβριος
TOP

Τους έθεσε προ των… ευθυνών τους -Δριμύ κατηγορώ από Βασιλόπουλο για τα… καπρίτσια που μπήκαν πάνω από το συμφέρον των πολιτών -Τι απάντησε για την… στάση Νίκα (video)

Όλους προς των… ευθυνών τους απέναντι στην ίδια την πόλη και τους πολίτες, τους “κάδραρε” και τους έθεσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τα όσα εξελίχθηκαν με το οριακό “κατά” της ΜΠΕ για την αντιπλημμυρική θωράκιση ο Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν, σημειώνοντας πως η δημοτική αρχή θα κάνει ότι χρειαστεί  για να αποκτήσει η Καλαμάτα αντιπλημμυρική θωράκιση.

Περνώντας στην αντεπίθεση ο κ. Βασιλόπουλος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατονομάζοντας Κοσμόπουλο, Τζαμουράνη, Οικονομάκου, Μάκαρη και κατηγορώντας πως έβαλαν τον πολιτικό εγωισμό και τα προσωπικά καπρίτσια πάνω από το συμφέρον της πόλης και μίλησε για υποκρισία και υπεκφυγές στις αναφορές τους περί… προτάσεων και συνοδών έργων εκεί όπου δεν κατέθεσαν τίποτε, όπως είπε.

Στο τέλος και στο πεδίο των ερωτήσεων και αφού είπε πως πλέον ο ίδιος θα υποστηρίξει το συμφέρον της πόλης και των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κλήθηκε να σχολιάσει την… αμφίσημη στάση του Παναγιώτη Νίκα (δείτε εδώ), αναφέροντας “ο πρώην δήμαρχος έχει ζήσει στο πετσί του ένας άνθρωπος που ξεκίνησε αυτή την έγκριση στη μελέτη, δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα ψηφίσει”.

Αναλυτικά η αρχική δήλωση του Θανάση Βασιλόπουλου:

«Απευθυνόμενος στους δημότες της Καλαμάτας, σε ανθρώπους όλων των ηλικιών θέλω να τους πω ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θα κάνει ότι πρέπει, ότι χρειαστεί προκειμένου η Καλαμάτα να αποκτήσει αντιπλημμυρική θωράκιση.

Αυτή η Δημοτική Αρχή θα κάνει ότι απαιτείτε προκειμένου η Καλαμάτα να μην ξαναζήσει τον εφιάλτη του 2016.

Να πάψει η απειλή της πλημμύρας να είναι ενεργή.

Να μπει ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη που κάθε φορά που βρέχει βιώνουν οι κάτοικοι περιοχών, του Πηδήματος, της Αγίας Τριάδος, της Γλαύκου, της Βαγγέλη Δράκου, της Μπουλούκου, στα Γιαννιτσάνικα, στις γειτονιές μας που έχουν πληγεί στο παρελθόν.

Δυστυχώς, αν και οριακά, με μόλις μια ψήφο, 20 έναντι 21, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωμοδότησε θετικά, επί της  ΜΠΕ του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, η αντιπολίτευση στέκεται απέναντι σε ένα έργο. Αυτή τη φορά όμως στο έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλαμάτας.

Καμία η δικαιολογία για την Κοινότητα Καλαμάτας που δεν συνεδρίασε νωρίτερα, που τάχθηκαν όμως υπέρ της ΜΠΕ για το έργο, αλλά με καθυστέρηση. Γιατί σήμερα θα είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέναντι στην άρνηση και το όχι της αντιπολίτευσης.

Η μάχη θα συνεχιστεί. Η αναγκαιότητα θα την αντιπλημμυρική θωράκιση είναι δεδομένη. Ξεκάθαρη. Δεν μπορεί να μπαίνει στη διαδικασία συζήτησης. Τι λέμε δηλαδή, ότι η πόλη δεν χρειάζεται αντιπλημμυρική θωράκιση; Δεν χρειάζονται έργα;

Άρα, ως προς την αναγκαιότητα υλοποίησης δεν τίθεται κανένα θέμα.

Επί της Μελέτης, αναλυτικά και ξεκάθαρα τα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τους πλέον ειδικούς.

Οι παρεμβάσεις στο Νέδοντα  είναι απαραίτητες. Και είναι απαραίτητες είτε γίνει το εν λόγω έργο είτε όχι. Να είμαστε ξεκάθαροι. Μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Ο Νέδοντας όπως είναι σήμερα αποτελεί απειλή και όλοι ελπίζουμε να μην χρειαστεί αυτό να επιβεβαιωθεί γιατί τότε να πράγματα θα είναι πολύ άσχημα.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης είναι προτεραιότητα.

Συνοδά έργα. Τόσα ακούστηκαν. Τόση υποκρισία, τόσες υπεκφυγές και δικαιολογίες. Ποιος είπε όχι στο να διεκδικήσουμε; Κανείς. Πρώτοι εμείς και μόνο εμείς, θέσαμε κόκκινες γραμμές, θέσαμε και διεκδικούμε συγκεκριμένες μελέτες και έργα. Γιατί εμείς έχουμε μάθει να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε. Τι έκαναν οι Αντιπολιτεύσεις μετά την περσινή συνάντηση στις 5 Αυγούστου 2021 τότε που οι μελετητές, όλοι εδώ, μετά από δική μας προτροπή απάντησαν σε όλες τις παρατηρήσεις τους, τεκμηριωμένα. Όπως έγινε και προχτές.

Η αντιπολίτευση συσπειρώθηκε σε ένα όχι ενάντια στο έργο, στην πρόταση του Υπουργείου, στην πρόταση του Κράτους. Βρήκε ευκαιρία, όπως αρέσκετε, να συσπειρωθεί απέναντι στη Δημοτική Αρχή, βάζοντας ο κ. Κοσμόπουλος, ο κ. Τζαμουράνης, η κα. Οικονομάκου, ο κ. Μάκαρης τον πολιτικό εγωισμό και τα πολιτικά καπρίτσια πάνω από την πόλη και τα συμφέροντά της.

Έστω και οριακά σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εκφράσει την άποψή του. Άποψη εξέφρασε σήμερα, θετική άποψη, το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας.

Το θέμα θα πάει για γνωμοδότηση πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εμείς θα είμαστε εκεί. Θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε την αναγκαιότητα του έργου. Θα είμαστε εκεί γιατί το οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στους δημότες μας.

Προσωπικά δεν με απασχολούν ούτε τα πολιτικά, ούτε τα αυτοδιοικητικά παιχνίδια.

Ελπίζω το Περιφερειακό Συμβούλιο όχι μόνο να αντιληφθεί την κρισιμότητα του έργου, αλλά να δώσει τη θετική του γνώμη σε ένα έργο που θα προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της Καλαμάτας, ένα έργο που θα θωρακίσει την πόλη έναντι των πλημμυρικών φαινόμενων.

Επαναλαμβάνω ότι αυτά τα έργα έπρεπε να μας ενώνουν κι όχι να μας διχάζουν. Ορισμένοι δυστυχώς, αυτοί που προανέφερα δεν μπορούν να αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους έναντι της κοινωνίας. Ας κριθούν και θα κριθούν από τους πολίτες.

Κλείνω λέγοντας το εξής: Ως Δήμαρχος θα διεκδικήσω το αυτονόητο. Και θα το διεκδικήσω μέχρι και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της πόλης να μπορεί να κοιμάται ήσυχος κάθε φορά που βρέχει.

Στα δύσκολα είμαστε μαθημένοι και έχουμε μάθει να βγαίνουμε νικητές. Και η υλοποίηση ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού έργου, με όποιες τροποποιήσεις χρειάζεται αυτό, θα είναι η μεγάλη νίκη για την πόλη.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Είναι το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στην κοινωνία, στην εξέλιξη και τις προοπτικές της πόλης».