Κυριακή
2
Απρίλιος
TOP

Θ. Βασιλόπουλος: Το ενδιαφέρον για την πόλη δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα κανενός

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου σχετικά με όσα… απίστευτα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το master plan του λιμανιού. Μάλιστα η απάντηση αυτή του κ. Βασιλόπουλου σχετίζεται προφανώς με τα όσα το πρωί σημείωσε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Καλαμάτας μιλώντας στον Ηλία Μαραβά, ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Σταύρος Μπένος.

«Σέβομαι τους προκατόχους μου και την προσφορά τους, είναι κάτι άλλωστε που το έχω αποδείξει εμπράκτως. Προφανώς έχουν δικαίωμα να τοποθετούνται για θέματα της πόλης, όπως άλλωστε και όλοι οι πολίτες.

Όσον αφορά το λιμάνι, επειδή λέγονται και γράφονται διάφορα το τελευταίο διάστημα, πολλές φορές ανακριβή, καλό είναι να υπάρχει ορθή ενημέρωση όλων και να μην υιοθετούνται αβρόχοις ποσί διάφορες απόψεις που εν πάση περιπτώσει απέχουν από την πραγματικότητα, τη θέση του Δήμου, τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί.

Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον και οι ευαισθησίες για το φυσικό περιβάλλον, τις υποδομές και το μέλλον της πόλης προφανώς δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα κανενός».

Μπένος για λιμάνι Καλαμάτας: “Μόνο ήπια παρέμβαση στον προλιμένα – Να μην δεχτούν οικολογικό έγκλημα οι πολίτες” (ηχητικό)

του Ηλία Μαραβά πηγή: www.ertnews.gr

Δεν παρέλειψε μάλιστα να εξάρει όλους τους δημάρχους μέχρι το 2007, οι οποίοι διατήρησαν το φυσικό περιβάλλον και ειδικά αυτό του παραλιακού μετώπου ως ταυτοτικό στοιχείο της Καλαμάτας.

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Master Plan του λιμανιού της πόλης, ο πρώην δήμαρχος κάλεσε τη δημοτική αρχή να αποκλείσει κάθε σχεδιαζόμενη παρέμβαση στον προλιμένα, ενώ κάλεσε ενεργούς πολίτες και φορείς να προασπίσουν το κομμάτι αυτό της πόλης, το οποίο το χαρακτήρισε ως μνημείο φυσικής ομορφιάς. Ειδικά για την έκταση από το Πανελλήνιο μέχρι και τον ανατολικό μώλο (ταβέρνα Κοιλάκου) ο κ. Μπένος σημείωσε πως αποτελεί μοναδικό παγκοσμίως παράδειγμα παραλίας εντός λιμένα πόλεως, πράγμα που από μόνο του το καθιστά άξιο ειδικής προστασίας.

Εμφανώς συγκινημένος και φορτισμένος ο π. Δήμαρχος διηγήθηκε τους αγώνες που δόθηκαν επί δημαρχοντίας του προκειμένου να σωθεί το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας, αφού τη δεκαετία του 80 υπήρχαν σχέδια για τη δημιουργία ναυπηγείων, ενώ ήταν προ των πυλών και η κατασκευή πολυκατοικιών στη χερσαία ζώνη του προλιμένα.

Τέλος ο κ. Μπένος κάλεσε τους αθλητές και τα μέλη των ομίλων να μην συντελέσουν σε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα και να προκρίνουν μια ήπια παρέμβαση προστατεύοντας ένα τοπίο που κυρίως αυτοί θα απολαμβάνουν, χωρίς να στερούνται βασικών υποδομών.

Η συνέντευξη του π. Δημάρχου Σταύρου Μπένου στον Ηλία Μαραβά.

Η θέση του δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου

Aπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, o Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ύστερα απ’ όσα ανέφερε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Σταύρος Μπένος και αφορούσαν το προγραμματικό σχέδιο για τον λιμένα Καλαμάτας, ανέφερε:

«Σέβομαι τους προκατόχους μου και την προσφορά τους, είναι κάτι άλλωστε που το έχω αποδείξει εμπράκτως. Προφανώς έχουν δικαίωμα να τοποθετούνται για θέματα της πόλης, όπως άλλωστε και όλοι οι πολίτες. Όσον αφορά το λιμάνι, επειδή λέγονται και γράφονται διάφορα το τελευταίο διάστημα, πολλές φορές ανακριβή, καλό είναι να υπάρχει ορθή ενημέρωση όλων και να μην υιοθετούνται αβρόχοις ποσί διάφορες απόψεις που εν πάση περιπτώσει απέχουν από την πραγματικότητα, τη θέση του Δήμου, τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί”.