Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Θα πληρώνατε 2.000 δολάρια για μια σαλάτα; Αυτές είναι οι πιο ακριβές στον κόσμο (λίστα)

Οι σαλάτες είναι συνήθως η υγιεινή και προσιτή επιλογή γεύματος στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά λιγότερο όταν είναι γαρνιρισμένες με σπάνια και ποιοτικά βότανα, φρούτα και λαχανικά. Ενώ οι σαλάτες θεωρούνται συνήθως ως υγιεινά και προσιτά γεύματα, ορισμένοι σεφ τις έχουν μετατρέψει σε πολυτελείς λιχουδιές και έχουν πάρει μια κομψή διάσταση σε μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης μέχρι τις σικ συνοικίες του Λονδίνου και του Παρισιού.

Η λίστα που ακολουθεί ρίχνει φως σε δέκα από τις πιο ακριβές σαλάτες του κόσμου. Δεν πρόκειται για τα καθημερινά, συνηθισμένα μπολ με πράσινο: Κάθε μία από αυτές ενσωματώνει γαστρονομική υπερβολή, συχνά φτιαγμένη από διάσημους σεφ, σύμφωνα με το therichest.com.

Αν και σοκαριστικές για κάποιους, οι τιμές αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια και την ποιότητα που επενδύεται σε κάθε πιάτο.

10. Σαλάτα Καίσαρα (The Grill Room, The Ritz-Carlton) – Τιμή: 49 δολάρια

Η σαλάτα Καίσαρα του Ritz-Carlton απογειώνει τις σαλάτες με την κομψή παρουσίασή της που σας επιτρέπει να απολαύσετε το πιάτο πριν καν το φάτε. Με την πρώτη ματιά, το πιάτο αυτό είναι συνήθως μια απλή σαλάτα που δεν δικαιολογεί την τιμή των 49 δολαρίων που της αναλογεί, αλλά η κουζίνα είναι μια πανδαισία τόσο για τις αισθήσεις όσο και για το στομάχι σας.

Το Grill Room παίρνει τα βασικά συστατικά για μια σαλάτα Καίσαρα – όπως τραγανό μαρούλι romaine, κρουτόν, πικάντικη σάλτσα και ψιλοκομμένη παρμεζάνα – πριν οι σεφ τους χρησιμοποιήσουν μια ξεχωριστή μέθοδο παρασκευής για να διασφαλίσουν ότι κάθε μπουκιά προσφέρει όχι μόνο γεύση αλλά και την πολυτελή εμπειρία που είναι συνώνυμη με το brand The Ritz-Carlton.

9. Σαλάτα Κομπ (Blue Hill At Stone Barns) Τιμή: 50 δολάρια

Το Blue Hill at Stone Barns στο Ποκαντίκο της Νέας Υόρκης είναι γνωστό για την εμπειρία του farm-to-table dining, και η σαλάτα του δεν αποτελεί εξαίρεση. Η σαλάτα Κομπ στο Stone Barns είναι εποχιακή και φτιάχνεται με υλικά από τη φάρμα του εστιατορίου. Το βασικό στρώμα της σαλάτας είναι μια βάση με φρέσκα λαχανικά που προέρχονται από τη βιολογική φάρμα του Blue Hill.

Η σαλάτα ολοκληρώνεται με καπνιστό μπέικον του σπιτιού, ώριμες φέτες αβοκάντο και θρυμματισμένο μπλε τυρί, αποσπώντας την προσοχή των γευστικών σας αισθήσεων για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να τραβήξετε την κάρτα σας (και να πληρώσετε 50 δολάρια χωρίς δεύτερη σκέψη).

8. Σαλάτα Καίσαρα (Spago, Beverly Hills) Τιμή: 52 δολάρια

Το Spago του Beverly Hills προσφέρει μια καλιφορνέζικη εκδοχή της παραδοσιακής σαλάτας Καίσαρα, έναν ποικίλο συνδυασμό γεύσεων και φρέσκων, τραγανών λαχανικών που ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα αλμυρό πιάτο. Η παραδοσιακή σαλάτα Καίσαρα με romaine, παρμεζάνα, κρουτόν, σάλτσα Worcestershire, πάστα αντζούγιας και μια πικάντικη πινελιά είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα του φημισμένου εστιατορίου.

Η εκδοχή της σαλάτας του Cardini στο Spago έχει τιμή 52 δολάρια, αλλά το κομψό μείγμα συστατικών του εστιατορίου εξασφαλίζει ότι κάθε μπουκιά αξίζει κάθε δεκάρα.

7. Η σαλάτα με θαλασσινά Κομπ (The Polo Bar, Νέα Υόρκη) Τιμή: 54 δολάρια

Το Polo Bar στο The Westin προσφέρει μια αξέχαστη γευστική εμπειρία, μια απολαυστική συγχώνευση της θαλασσινής γενναιοδωρίας και των φρέσκων προϊόντων. Μια παραλλαγή της δημιουργίας του Ρόμπερτ Κομπ με μικρές παραλλαγές για να είναι φιλική προς την κετο-κατανάλωση, αποτελείται από γαρίδες, καβουρμά, καρυκεύματα, αβοκάντο, μπέικον, μπλε τυρί και ντομάτες.

Σερβίρεται σε μια γενναιόδωρη μερίδα στο Polo Bar του ξενοδοχείου Westin και η τιμή της είναι 54 δολάρια, ενώ η σαλάτα μπορεί επίσης να συμπληρωθεί με λίγη βινεγκρέτ λεμονιού, συμπληρώνοντάς την με μια γεύση εσπεριδοειδών.

6. Σαλάτα Καίσαρα (The Grill Room, The Four Seasons Hotel, Νέα Υόρκη) Τιμή: 56 δολάρια

Η σαλάτα Καίσαρα του Four Seasons Hotel είναι μια άλλη παραλλαγή της εφεύρεσης του Καίσαρα Καρντίνι, η οποία αποτελείται κυρίως από μαρούλι Little Gem, τυρί παρμεζάνα, λευκό γαύρο πλούσιο σε umami και streusel focaccia. Με κόστος 56 δολάρια, αυτό το ντελικάτο πιάτο είναι ένα δημοφιλές πιάτο που αρέσει στους πελάτες και συνήθως σερβίρεται ως συνοδευτικό πιάτο στο Grill Room του ξενοδοχείου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη newmoney.gr