Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Θεόδωρος Κανελλοπουλος: Οφείλω να καταθέσω και την προσωπική μου άποψη για τον αγώνα Κ-20 που επαναλήφθηκε

Δελτίο Τύπου

Για ένα αγώνα αναπτυξιακού πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ και σε έναν εκ’ των ομιλών που από τις τέσσερις ομάδες προκρίνονται οι τρείς, μας ταλανίζει μέρες τώρα ως ένωση.
Έναν αγώνα που υπήρξε και παρέμβαση του τοπικού εισαγγελέα.
Για την ιστορία αφορά την διεξαγωγή του αγώνα για το πρωτάθλημα Κ-20 Γυναικών μεταξύ του ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ Γ.Σ. και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ στο κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης.
Προσωπικά δεν θα καθίσω να απαντώ ως πρόεδρος στην κάθε λέξη της υπ’ αριθ. 39/14.11.2023 επιστολή του σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με την οποία, καταφέρετε εναντίον όλων σχετικά, με την απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, η οποία κατά την άποψή τους δεν είναι σωστή και προς όφελος του Σωματείου τους.
Ούτε στις ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα fb.
Θα ήθελα όμως για την πλήρη ενημέρωση όλων να τονίσω, ότι καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση της Επιτροπής, όπως αυτή αναγράφετε στο πρακτικό συνεδρίασης, αποτέλεσε το Φύλλο Αγώνα των Διαιτητών, το οποίο και υπογράφηκε από το Σωματείο σας χωρίς καμία ένσταση.
Δυστυχώς για τους φίλους του Σωματείου σας που παραβρέθηκαν στον αγώνα, επιρρίπτονται ανάλογες ευθύνες ότι δεν αποχώρησαν από τις κερκίδες, ακόμη και με εντολή της Αστυνομίας, για να διεξαχθεί ο συγκεκριμένος αγώνας.
Γεγονός που παραδέχεται και σε επίσημη ανακοίνωση το σωματείο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ως εκ τούτου για την ταλαιπωρία και το οικονομικό κόστος που για άλλη μια φορά να υποστεί το σωματείο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, μερίδιο ευθύνης έχουν και οι φίλοι του.
Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιστολή σας ξεκινάει με την αναφορά ότι με «χαρακτηριστική και αναίτια» καθυστέρηση λάβατε τα έγγραφα που μας ζητήσατε. Πολύ δε περισσότερο όταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου σας έκανε ΨΕΥΔΗΣ αναφορά, σχετικά με τη χορήγηση εγγράφων από την ΕΟΠΕ, σε χρόνο μιας {1} ώρας μετά την συνεδρίαση αρμόδιας Επιτροπής, που αφορούσε απορριπτέα μεταγραφή αθλήτριας από τον ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ενώ η αλήθεια είναι ότι τα αντίγραφα τα έλαβε μετά από κάποιες μέρες και στον εύλογο χρόνο, προσφυγής για το ΑΣΕΑΔ.
Απαράδεκτο είναι και το γεγονός να προβαίνει σε τοποθετήσεις – επικρίσεις επί των απόψεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και μάλιστα με ευθείες απειλές.
Βεβαίως εάν δεν συμφωνούσε με το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, καθώς και στο άρθρο που επικαλέστηκε για την επανάληψη του αγώνα, είχε την δυνατότητα να προσφύγει στο ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο που προβλέπει η Αθλητική Νομοθεσία.
Εκεί όμως θα έπρεπε να στοιχειοθετηθεί με βάση συγκεκριμένο άρθρο του Γενικού Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας, η κατακύρωση του αγώνα στο σωματείο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και εις βάρος του ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ.
Δυστυχώς δεν το αναφέρετε κανένα άρθρο του Γενικού Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας σε καμία επιστολή ή ανακοίνωση του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, την οποία δεν έλαβε υπόψη η επιτροπή.
Και αυτό γιατί είναι συνυπεύθυνοι όπως ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ στο Φ.Α. και δεν αναιρέθηκε με οποιοδήποτε τρόπο, οι φίλοι – γονείς του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
Δεν αποχώρησαν από τις κερκίδες για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, ακόμη και με την παρέμβαση της Αστυνομίας.
Ως εκ’ τούτου στο πλαίσιο του ήθους που σωστά αναφέρετε είναι, η συνεργασία των φιλάθλων στις υποδείξεις των διαιτητών, αθλητικών παραγόντων και προπαντός στην Αστυνομία.
Γιατί διαφορετικά ζημιώνετε ο αθλητισμός αλλά και το σωματείο που υποστηρίζουμε.
Και αυτό θα πρέπει να αποτελεί μάθημα για όλους τους φίλους των σωματείων.
Αυτό όμως που μου προκαλεί κατάπληξη είναι η αναφορά, τόσο στην επιστολή σας όσο και στην ανακοίνωση ότι ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ζήτησε ενημέρωση, ακόμη και από τις Περιφέρειες στις οποίες δεν αγωνίζεστε, ποια από τα κλειστά γυμναστήρια δεν διαθέτουν Πιστοποιητικά Πυρασφάλειας.
Πολύ περισσότερο τη «σκιά» που αφήνετε και στην ανακοίνωσή σας, για το γήπεδο που χρησιμοποιείτε ως έδρα.
Και επειδή προσωπικά διαισθάνομαι ότι θα αμφισβητήσετε ως σωματείο, όπως έχετε πράξει και στο παρελθόν, την κλήρωση και τον αντίπαλό σας για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος, παρόλο που γίνετε και διαδικτυακά, θα σας παρακαλούσα όπως, την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί να είναι παρόν εκπρόσωπος του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Θεόδωρος Κανελλοπουλος
Προεδρος ΕΣΠΕΠ