Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Τι αλλάζει σε μεταβιβάσεις και γονικές παροχές

Σειρά αλλαγών που θα διευκολύνουν όσους επιθυμούν να αγοράσουν ή να πωλήσουν ακίνητα δρομολογεί η φορολογική διοίκηση, οι περισσότερες από τις οποίες θα ενεργοποιηθούν εντός του έτους.

Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ σχεδιάζει νέα ψηφιακή υπηρεσία που ουσιαστικά θα βάλει τέλος στην επικαιροποίηση του Ε9 όταν πραγματοποιείται πώληση ή αγορά ακινήτου, καθώς η διαδικασία θα πραγματοποιείται αυτόματα.

Επίσης στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ενεργοποιείται και η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, ενώ πλέον όλα τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ θα εκδίδονται ηλεκτρονικά (σε κάποιες περιπτώσεις σήμερα εκδίδονται χειρόγραφα). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της φορολογικής διοίκησης:

Ανάπτυξη εφαρμογής ψηφιακής υποβολής δηλώσεων Φόρου Κληρονομιάς μέχρι και τον Ιούνιο του 2022.

Ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής για τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ που εκδίδονται με χειρόγραφη διαδικασία (λοιπές περιπτώσεις, πλην του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ μετά από έλεγχο) μέχρι το Νοέμβριο του 2022.

Επικαιροποίηση και επέκταση της εφαρμογής ψηφιακής υποβολής δηλώσεων Φόρου Χρηματικής Δωρεάς/Γονικής Παροχής μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Επικαιροποίηση και επέκταση της εφαρμογής ψηφιακής υποβολής δηλώσεων Φόρου Κερδών από Τυχερά Παίγνια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη: capital.gr