Σάββατο
2
Μάρτιος
TOP

Τι απαντά ο Αλέξης Τσίπρας στον Σύλλογο Εστίασης Καλαμάτας

δελτίο τύπου

Σε συνέχεια των ερωτήσεων που κατέθεσε ο ΣΚΕΑΚ  στα πολιτικά κόμματα της χώρας για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την τοπική και όχι μόνο επιχειρηματικότητα, ήρθε η απάντηση από το Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: 

“Καλησπέρα και σας ευχαριστούμε για την Επιστολή σας.Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ δεσμεύεται και στοχεύει στη ενίσχυση του εισοδήματος και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Είναι κοινή μας θέση, ότι η ενίσχυση των εισοδημάτων και της ενεργούς ζήτησης στην αγορά, βοηθά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον κλάδο εστίασης. Ακριβώς για τον λόγο που επισημαίνεται στα ερωτήματα σας (ότι η μετακύλιση του κόστους στον καταναλωτή δεν είναι λύση, διότι μειώνει την κατανάλωση και καταντά την πρόσβαση στην εστίαση προνόμιο για λίγους), οι προγραμματικές θέσεις μας στοχεύουν αφενός στην ενίσχυση της ζήτησης και αφετέρου στην προστασία της βιωσιμότητας της μικρομεσαίας επιχείρησης. 

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αναπτύσσεται ένα συνολικό πλέγμα μέτρων, που εκτείνεται από τη ρύθμιση των χρεών και την προστασία της επαγγελματικής στέγης και της πρώτης κατοικίας του επιχειρηματία, έως την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και την πρόσβαση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε τραπεζικό δανεισμό, αλλά και την αύξηση του αφορολόγητου, τη θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τον έλεγχο της αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας, μεταξύ άλλων μέτρων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, στοχεύει στη επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας και την εξάλειψη της ανασφάλιστης εργασίας, προς όφελος τόσο των εργαζομένων όσο και των επιχειρήσεων, όπως σωστά επισημαίνεται στο 2ο  Ερώτημα σας. Ο κάθε κλάδος ωστόσο έχει ιδιαιτερότητες στην εφαρμογή των μέτρων και των ρυθμίσεων του κυβερνητικού προγράμματος μας, που είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε και να τις εξειδικεύσουμε. Αναμένουμε τις προτάσεις σας πάνω στα επιμέρους ζητήματα που τίθενται.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .

Με εκτίμηση,

Γραφείο Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

logoGR

Πλατεία Ελευθερίας 1, 10553 Αθήνα

Τ.: 210 33 78 633, -4

emailproedros@syriza.gr

               [email protected]

Η άμεση απάντηση του πολιτικού οργανισμού ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του στα ερωτήματα μας έστω και γενικόλογα, ανοίγει μία χαραμάδα ελπίδας ότι τα πολιτικά κόμματα υπάρχουν ακουνε το λαό. Μετά τις εκλογές θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε επαφή και να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις. 

Με εκτίμηση,

Μαλαπέτσας Νικόλαος
Πρόεδρος Σ.Κ.Ε.Α.Κ.”