Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Τι… έδειξε ο ανασχηματισμός – Ξανά εκτός σχήματος Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία και Αργολίδα (video)

Ο πολυσυζητημένος ανασχηματισμός είχε… σημειακές αλλαγές. Αλλαγές με τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να δείξει τη διάθεση πως πήρε το μήνυμα της ευρωκάλπης, και, πως στοχεύει στο να ρίξει το βάρος στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στα αγροτικά ζητήματα και τις παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 

Οι διαφοροποιήσεις είχαν να κάνουν με ορισμένα πρόσωπα με 4 υπουργούς να μένουν εκτός. Εκτός πάντως έμεινε ξανά η Μεσσηνία, όπως και οι νομοί Λακωνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας που δεν έχουν θέση στο κυβερνητικό σχήμα.

Το τίμημα των αναποτελεσματικών πολιτικών που εφάρμοσε στον… πόλεμο κατά της ακρίβειας φαίνεται πως πλήρωσε η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη των ευρωεκλογών. Με τον τρόπο αυτό και στον απόηχο του ανασχηματισμού σχολίασε το  πολιτικό σκηνικό μιλώντας στην τηλεόραση BEST ο δημοσιογράφος του Action 24 Γιώργος Πιέρρος σημειώνοντας «Έχει δοθεί το μήνυμα ότι με την ακρίβεια δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, ούτε μπορεί να συνεχιστεί το μήνυμα που έδινε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κύριος  Σκρέκας ότι ανά δύο μήνες θα υπάρξει αποκλιμάκωση της ακρίβειας , κάτι το οποίο δεν το έβλεπαν οι πολίτες στην τσέπη τους και το πλήρωσε πολύ ακριβά η νέα δημοκρατία στην κάλπη των ευρωεκλογών,. Επίσης υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα το οποίο προφανώς το αντιλαμβάνεσαι πολύ καλύτερα και εκτός της Αττικής. Το ζήτημα το αγροτικό. Η Νέα Δημοκρατία είχε ραγδαία πολύ μεγάλη πτώση στη δυναμική στους αγρότες μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έκαναν, νομίζω ότι και η αλλαγή του κ. Αυγενάκη που στη θέση του μπήκε ο κ. Τσιάρας σηματοδοτεί και εκεί την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές ενδεχομένως και κάποιες συμπεριφορές επίσης να τιμωρήθηκαν».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τονίζοντας «Μοιάζει να το σκέφτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης ακόμη και για εκλογές μες στον Ιούλιο Μοιάζει να συζητάν πολλά πάντως τα στελέχη και η βάση έχουν στείλει χειρά μηνύματα για αλλαγές Γενικά η κeντροαριστερά αναζητά το βήμα της, θα βάλουμε στην εξίσωση και τον Στέφανο Κασσελάκη που δήλωσε έτοιμος για μία ακόμα υποψηφιότητα. Ισχύει και είναι εμφανείς οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και η ένταση η οποία έχει δημιουργηθεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαρροές από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη ότι μπορεί ο Πρόεδρος να σηκώσει το γάντι και να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος ακόμα και μέσα στον Ιούλιο».