Σάββατο
3
Ιούνιος
TOP

Τι σημειώνει ο Μ. Μάκαρης για το υγειονομικό κενό στη νοτιοανατολική Πυλία

Δελτίο Τύπου
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αρκεί να αναγνωρίζει στα λόγια το σοβαρό υγειονομικό κενό που υπάρχει στην περιοχή της νοτιοανατολικής Πυλίας, πρέπει άμεσα με πράξεις να το καλύψει. Αυτό υπογράμμισε ο Μανώλης Μάκαρης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Μεσσηνία, γραμματέας του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ηλία Μαραβά, στην ΕΡΤ Καλαμάτας.
Ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι είναι πολύ μεγάλη η περιοχή στη νοτιοανατολική Πυλία που δεν καλύπτεται υγειονομικά, μια περιοχή που ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο πολλαπλασιάζει τον πληθυσμό της και είναι επείγουσα η ανάγκη άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας υγειονομικής δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ο Μανώλης Μάκαρης εξέφρασε τον προβληματισμό του για αν πραγματικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας νοιάζεται να λύσει το πρόβλημα, σχολιάζοντας ότι οι ανακοινώσεις του υπουργού, Θάνου Πλεύρη, ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την κάλυψη του υγειονομικού κενού, παραπέμπουν για την εύρεση λύσης στο αόριστο μέλλον.
Ακόμη ο Μανώλης Μάκαρης, που επανειλημμένες φορές και από το παρελθόν έχει αναδείξει το πρόβλημα του υγειονομικού κενού στη νοτιοανατολική Πυλία, διερωτήθηκε για την σοβαρότητα με την οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντιμετωπίζει και το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας Τομέα του ΕΚΑΒ. Είπε χαρακτηριστικά ότι δημιουργεί απορίες το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο τόπος που θα δημιουργηθεί η έδρα του Τομέα ΕΚΑΒ.
Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, όπως τονίζει ο Μανώλης Μάκαρης, η κυβέρνηση όφειλε όχι μόνο να έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Υγείας στη νοτιοανατολική Πυλία και να έχει επιλέξει που θα λειτουργήσει ο Τομέας του ΕΚΑΒ αλλά να έχει ξεκινήσει από καιρό τη λειτουργία των δύο κρίσιμων αυτών υγειονομικών δομών για την υγεία των πολιτών και των χιλιάδων επισκεπτών-τουριστών της περιοχής.