Σάββατο
13
Ιούλιος
TOP

Τιτανικός: Τελειώνει σε 48 ώρες το οξυγόνο στο υποβρύχιο που αγνοείται – Ποιοι είναι οι επιβάτες του

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ με την εξαφάνιση υποβρυχίου με πέντε επιβάτες που έκανε ψυχαγωγική βόλτα κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού. Κανένα ίχνος δεν έχει φανεί ως τώρα από το σκάφος, ενώ οι στιγμές αγωνίας για την τύχη των αγνοουμένων κορυφώνονται, καθώς το οξυγόνο στο σκάφος τελειώνει σε 48 ώρες.

Το υποβρύχιο Titan εξαφανίστηκε ξαφνικά στα βάθη της θάλασσας κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού. Οι αρχές ξεκίνησαν αμέσως έρευνες αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος.

Στο υποβρύχιο που χάθηκε σε βόλτα κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού επέβαιναν 5 άτομα. Όλοι είχαν πληρώσει από 250.000 δολάρια έκαστος για να κάνουν αυτή την μοναδική βόλτα κάτω από το νερό στο πιο θρυλικό ναυάγιο του κόσμου.

Το οξυγόνο

Οι αρχές προσπαθούν να μάθουν τι έγινε με το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε στα νερά του ναυαγίου του Τιτανικού, καθώς αν οι επιβάτες είναι ακόμα ζωντανοί μέσα στο σκάφος, τότε πρέπει να γίνει η ανέλκυσή του όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς το οξυγόνο τελειώνει και τα τελευταία αποθέματα θα εξαντληθούν την Πέμπτη (22.6.2023).

Οι τρεις διάσημοι επιβάτες

Στο υποβρύχιο που χάθηκε κοντά στον Τιτανικό επέβαιναν έναν πιλότος του σκάφους και άλλα 4 άτομα.Το ένα είναι ο διάσημος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρτινγκ, ο Γάλλος εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ, ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Expedition, Στόκτον Ρας και άλλος ένας άνθρωπος.

Ο Χάρτινγκ, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της εταιρείας Action Aviation, είχε κάνει ανάρτηση στα social media την Κυριακή ότι θα λάβει μέρος σε κατάδυση της OceanGate Expeditions, εταιρεία στην οποία ανήκει το υποβρύχιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο Χάμις Χάρντινγκ CEO της Action Aviation είχε γράψει στα social media ότι ακολούθησε την OceanGate ως «ειδικός αποστολής».

Ο δισεκατομμυριούχος είναι λάτρης της περιπέτειας και των ιδιαίτερων ταξιδιών καθώς συμμετείχε στην πέμπτη διαστημική πτήση της Blue Origin το 2022 ενώ κατέχει και το ρεκόρ Γκίνες για τον ταχύτερη περιήγηση στη Γη (46 ώρες, 40 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα) μέσω του Βόρειου και του Νότιου Πόλου με αεροσκάφος.

Ο Βρετανός είχε ανακοινώσει ότι η επίμαχη κατάδυση ήταν πιθανό να είναι η πρώτη και η μόνη επανδρωμένη με προορισμό τον Τιτανικό μέσα στο 2023 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.newsit.gr πατώντας εδώ