Παρασκευή
12
Ιούλιος
TOP

Το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων παρουσιάστηκε στην Ελληνο-Ρωσική κοινότητα

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου του 2022, παρουσίαση του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Ελληνο-Ρωσική κοινότητα, σε συνέχεια πρόσκλησης του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) και της διευθύντριας του, κυρίας Θεοδώρας Γιαννίτση.

Η παρουσίαση έγινε από τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου και υπεύθυνο του Φεστιβάλ, Φώτη Ασημακόπουλο, στο πλαίσιο του εγχειρήματος του Κ.Ε.Π. «Συναντώντας Ενδιαφέροντες Ανθρώπους», το οποίο έχει αγκαλιαστεί από το ευρύ φάσμα της ομογένειας, αλλά και γενικότερα όλων των φίλων του πολιτισμού μας και της χώρας μας.

2

Πλήθος μαθητών από τις ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Φεστιβάλ, παρακολούθησαν την συνάντηση μέσω του καναλιού του Κ.Ε.Π. στο YOUTUBE αλλά και μέσω του προφίλ της κυρίας Γιαννίτση στο Facebook.

Κατά την παρουσίαση πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το επικείμενο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων που διοργανώνεται από το δήμο Καλαμάτας.

rob 2

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαιδευτική περίοδο, η οποία ξεκίνα τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2022 και η οποία προβλέπει ενημερωτικές-εκπαιδευτικές διαδικτυακές παρουσιάσεις από καθηγητές πανεπιστημίων του ελλαδικού αλλά και όχι μόνο χώρου, με κορύφωση των δράσεών του, το Σάββατο 2 Ιουλίου του 2022 όπου υβριδικά, δια ζώσης στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας και παράλληλα διαδικτυακά, οι συμμετέχοντες δύνανται να καταθέσουν τη δική τους πρόταση-δημιουργία στους τομείς

  • κατηγορία REGULAR: με ελεύθερη θεματολογία από παλαιότερους Πανελλήνιους ή Διεθνείς Διαγωνισμούς αλλά και Ολυμπιάδες Ρομποτικής.
  • κατηγορία ΟPEN: με θεματολογία «Ευφυή Συστήματα για Έξυπνες και Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις»
  • ανάπτυξη πειραμάτων φυσικής με ελεύθερη θεματολογία.

Αναπτύχθηκε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ουσιαστική, χρήσιμη, ωφέλιμη και ειλικρινής συζήτηση-επικοινωνία, που διανοίγει προοπτικές διμερούς αμοιβαίου ενδιαφέροντος σύμπραξης φορέων των χωρών μας με αντικείμενο τη ρομποτική, τις ευφυείς λύσεις, τη ψηφιοποίηση, την αξιοποίηση του δυναμικού της νεολαίας, τομείς ιδιαίτερα επίκαιροι σήμερα.

8

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην δραστήρια συμμετοχή ενός στοχευμένου κοινού, το οποίο εκδήλωσε αυθεντικό ενδιαφέρον για την εν λόγω θεματική συνάντηση, καθώς και των μόνιμων θαμώνων των δράσεων και των φίλων του Κ.Ε.Π., μεταξύ των οποίων τα μέλη της Χορωδίας και του Χορευτικού μας Συγκροτήματος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο γενικός γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτης Μπαζίγος, ο επικεφαλής του Κεντρικού Δημοτικού Διαμερίσματος Tverskoi του Δήμου/Κυβέρνησης της Μόσχας και καλός φίλος του Κ.Ε.Π. Γιάκοβ Γιακουμπόβιτς, ο οποίος υποσχέθηκε να προωθήσει το Φεστιβάλ Ρομποτικής στη μέση εκπαίδευση της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου παρατηρείται θεαματική ανάπτυξη, εφαρμογή, μελέτη και ενδιαφέρον θεμάτων υψηλών τεχνολογιών, καινοτομιών, ψηφιοποίησης, ρομποτικής. Σε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση    της εφαρμογής ρομπότ προέβη ο Γιεβγκένιι Μιχέεβ, δ/ντής ανάπτυξης της σημαντικής ρωσικής εταιρείας ρομποτικής 3LOGIC GROUP, καθώς και ο μουσικός παραγωγός του Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογιών της  Μόσχας Γιεμελιάν Κοβαλένκο, με το οποίο διανοίγονται ορίζοντες και προοπτικές διμερούς σύμπραξης και συνεργιών. Με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις, προτάσεις, σχόλια, ερωτήσεις συμμετείχαν ο μεγάλος φίλος του Ελληνικού Κόσμου και διακεκριμένος δημοσιογράφος Аντρέι Σάβριν και ο δικός μας επαΐων των υψηλών τεχνολογιών, ο οποίος συνδυάζει και την ιδιότητα του σημαίνοντος μέλους του Χορευτικού Συγκροτήματος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Оλέγκ Νικούλιν.