Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, 8-17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Με 70 ταινίες από 36 χώρες, τρία αφιερώματα, πρωινή εκπαιδευτική ζώνη,  σεμινάρια, επίσημους προσκεκλημένους, παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και καθολικά προσβάσιμες προβολές, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έρχεται από τις 8 έως τις 17 Απριλίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας και σε άλλες 11 πόλεις!

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, φέτος φιλοξενεί τρία αφιερώματα: α)«Πολιτισμοί της Υποσαχάριας Αφρικής», αφιέρωμα στην Ισότητα και γ) αφιέρωμα στην πολυβραβευμένη Αυστριακή σκηνοθέτιδα, Natalie Halla.

Περιλαμβάνει επίσης 19 νέα εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ από φέτος το Φεστιβάλ προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», δηλαδή καθολικά προσβάσιμες προβολές για άτομα με προβλήματα ακοής- οράσεως ή μέτριας νοητικής αναπηρίας, μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα λειτουργεί από τις 3 έως τις 10 Απριλίου μία μοναδική έκθεση τελετουργικών μασκών του συλλέκτη και Ψυχοπαθολόγου/καθηγητή, Φώτη Καγγελάρη, που διαθέτει, ίσως, τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο. Ο ίδιος, μάλιστα, θα βρεθεί στην Καλαμάτα την ημέρα των εγκαινίων και θα μιλήσει για τις «Τελετουργικές Μάσκες – Ψυχαναλυτικές και Καλλιτεχνικές Επισημάνσεις».

Η είσοδος στις προβολές και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι – όπως πάντα- ελεύθερη, με σειρά προσέλευσης και με τις ισχύουσες υγειονομικές οδηγίες για τον περιορισμό του Covid-19.

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ (08/04) θα προβληθεί, μεταξύ άλλων, το νέο ντοκιμαντέρ «Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» (2022) σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κλεώνης Φλέσσα, μία παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, φορέα και διοργανωτή του Φεστιβάλ. Τη διεύθυνση φωτογραφίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ την πρωτότυπη μουσική του ντοκιμαντέρ υπογράφει ο Αρίων Γυφτάκης, ο οποίος και μαζί με τον Gabriele Milozzi, θα κλείσουν μουσικά την έναρξη του Φεστιβάλ, με μια συναυλία τζαζ, και συνθέσεις εμπνευσμένες από τη μουσική και την ατμόσφαιρα του ντοκιμαντέρ.

DocFestival8 Poster50x70 Kalamata O Medium

Σημειώνεται ότι το 8ο ΔΦΝΠ, με έδρα την Καλαμάτα, εξακτινώνεται σε άλλες 11 πόλεις: Πάτρα, Σπάρτη, Τρίπολη, Αμαλιάδα, Άργος, Ναύπλιο, Γύθειο, Φιλιατρά, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Δημητσάνα!

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.peloponnisosdocfestival.com/el/docfestival/peldocfest/peldocfest-22/aboutevent/16

Όλες οι πληροφορίες για τις προβολές στις υπόλοιπες πόλεις του δικτύου, τα σεμινάρια και τις παράλληλες εκδηλώσεις, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ peloponnisosdocfestival.com και στα social media: facebook.com/peloponnisosdocfestival και  instagram.com/peldocfest