Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
TOP

Το ενεργειακό κόστος που αναλογίζεται στους φορείς της αυτοδιοίκησης έθεσε ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Το επίμαχο ζήτημα του ενεργειακού κόστους που αναλογίζεται στους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την εξεύρεση της πιο συμφέρουσας λύσης, έθεσε αρχικά στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,  Στέλιο Πέτσα, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείου και τέθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Ναυπλιέων τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Παράλληλα τον ενημέρωσε και για την πορεία ένταξης των έργων που έχουν κατατεθεί από τον Δήμο, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόσφατη έκδοση της πρόσκλησης για το «Πρόγραμμα Άργος», μέσω του οποίου οι Δήμοι θα χρηματοδοτηθούν για την απόκτηση υποδομών και εξοπλισμού διαχείρισης των αδέσποτων ζώων ενημερώνοντας ο Δήμαρχος Ναυπλιέων τον Υπουργό ότι Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με το Δήμο Επιδαύρου έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος η συζήτηση ολοκληρώθηκε με μια αναφορά στα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην εύρυθμη λειτουργία των Δήμων η πανδημία του κορονοϊού και οι από κοινού προσπάθειες ανάκαμψης και αναστροφής της παρούσας κατάστασης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων δήλωσε:

«Είχα τη χαρά για ακόμα μια φορά να συναντηθώ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο έχω μια συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία για σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου όσο και τα έργα που διεκδικούμε ως Δημοτική Αρχή μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων όπως είναι το «Α. Τρίτσης».

Με τον κ. Πέτσα συζητήσαμε επίσης για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων που θα κατασκευάσουμε από κοινού με τον Δήμο Επιδαύρου αλλά και για το υπέρογκο ενεργειακό κόστος που βαρύνει την τοπική αυτοδιοίκηση. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας μέσα στον Μάρτιο μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων μας.

Ως Δημοτική Αρχή δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε πόρους και χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος του Δήμου και για το συμφέρον των συμπολιτών μας».