Κυριακή
4
Ιούνιος
TOP

Το… ματ που έκανε ο Ανδρουλάκης – Οι… Ταλιμπάν του Νίκα – Πήρε «φωτιά» το πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκηνικό (video)

Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό όσο πορευόμαστε στην τελική ευθεία για τις εθνικές κάλπες, αφού ο Μάιος είναι πολύ κοντά, όπως φυσικά και ο Οκτώβριος, οπότε και θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό, σε μια κίνηση… ματ, προέβη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο που θα προτείνει για πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, είπε πως θα είναι πολιτικός και όχι κάποιος τεχνοκράτης.

Για μια πολύ έξυπνη κίνηση από μέρους του, έκανε λόγο παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο διευθυντής του σταθμού Νίκος Μπελογιάννης. «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάνει τους πάντες να… τρέχουν αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα και πλέον, όλοι μιλούν γι’ αυτό και κάποιοι προφανώς, θέλουν να τον λοιδορήσουν, γι’ αυτό βλέπουμε και τον Λοβέρδο, που μάλλον δεν έχει καταλάβει πως έχει χάσει, να κάνει αυτές τις εμφανίζει. Μου θυμίζει ό,τι έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη όταν εξελέγη ο Σαμαράς», σχολίασε ο διευθυντής του Best τονίζοντας πως σωστά δεν ανέφερε όνομα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Συζητούν για συγκυβέρνηση από τώρα. Θα δούμε μήπως έχουμε και τρίτη Κυριακή. Μάλλον θα… κάνουμε εκλογές μέχρι να κερδίσει ο Μητσοτάκης…», είπε σκωπτικά ο Νίκος Μπελογιάννης που αναφέρθηκε και στα μικρά κόμματα και την αύξηση των ποσοστών τους μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Πέρα από την καυτή πολιτική ατζέντα, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναμένεται τελικά στην Καλαμάτα την επόμενη Παρασκευή στις 31 Μαρτίου αφού η επίσκεψή του τις προηγούμενες ημέρες είχε αναβληθεί λόγω του δυστυχήματος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αυτοδιοικητική. Χαρακτηριστικά όσα έπραξε ο Θανάσης Βασιλόπουλος στην Καλαμάτα που άνοιξε τον… χορό των ανακοινώσεων, δίνοντας στη δημοσιότητα τα 5 πρώτα ονόματα νέων υποψηφίων της παράταξής του, με τον Νίκο Μπελογιάννη να κάνει λόγο για κίνηση στρατηγικής, αντίστοιχη με εκείνη του απολογισμού στον οποίο προέβη με μια μεγάλη εκδήλωση πρόσφατα, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση τελευταία και πιστοποιήθηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, είναι το κλίμα στην Περιφέρεια και ειδικά στην πλειοψηφούσα παράταξη, με τον Παναγιώτη Νίκα να μην έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του και πολλά να ακούγονται για μια σειρά γαλάζια στελέχη όπως αυτό του βουλευτή Κώστα Βλάση.
Αίσθηση προκάλεσε ο σχολιασμός του Μανώλη Σκαντζού στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης που δεν ήθελε να πει ούτε το όνομά του. «Δε θα είμαι εκεί υποψήφιος, αν είναι ο Βλάσης υποψήφιος περιφερειάρχης. Γιατί δεν υπάρχει άλλος συνδυασμός; Το ΠΑΣΟΚ ας πούμε; Μπορεί να είμαι εγώ υποψήφιος… Είναι επιθυμία του βουλευτή, όχι της ΝΔ. θα είναι τραγικό λάθος. Θα χάσει η ΝΔ στην Περιφέρεια», είναι μερικά μόνο από όσα σχολίασε στη συνέντευξή του ο συνεργάτης του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια, Μανώλης Σκαντζός. «Φαίνεται πως είναι έτοιμοι να σηκώσουν το λάβαρο της Επανάστασης», σχολίασε ο Νίκος Μπελογιάννης, τονίζοντας πως πέρα από τη Μεσσηνία, ζητήματα θα υπάρχουν και στην Αρκαδία για την εν λόγω παράταξη. «Ο Νίκας έχει φτιάξει δίπλα του κάποιους που είναι «Ταλιμπάν». Όλα είναι ανοιχτά. Κοιτάζουμε με το στόμα ανοιχτό», είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του Best που καταληκτικά στάθηκε και στις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν και συνεχίζονται, στο πλαίσιο της εθνικής μας επετείου.