Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Το νέο Ειρηνοδικείο Πύλου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης -Ένα έργο που οραματίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Οι υπογραφές έπεσαν σε ένα έργο που οραματίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, για ένα σύγχρονο κτίριο εξαιρετικής σημασίας για την Πύλο. Ο λόγος για το νέο Ειρηνοδικείο της Πύλου το οποίο και μπαίνει μπροστά από τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” μετά και τις υπογραφές που έπεσαν με την ανάδοχo εταιρεία παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα.

Στην ανάρτησή τους οι “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” αναφέρουν:
• Νέο Ειρηνοδικείο Πύλου
Ένα σύγχρονο κτίριο εξαιρετικής σημασίας για την Πύλο.
Ένα έργο που οραματίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς.
Σήμερα, στα γραφεία της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάνναρη και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση κατασκευής του έργου : «Ανέγερση κτιρίου Ειρηνοδικείου Πύλου», παρουσία του Προέδρου του ΔΣ της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» κ. Κατσίπου. Παραβρέθηκαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Πρόεδρος του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ κ. Αλεξανδρής και ο Δήμαρχος Πύλου κ. Καρβέλας.
Η μελέτη εκπονήθηκε από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.». Το έργο χρηματοδοτείται από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.077.000 €.

Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται:

Υπογράφηκε η σύμβαση παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα μεταξύ των «Κτιριακών Υποδομών ΑΕ», από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θανάση Γιάνναρη και την ανάδοχη εταιρία «ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΙΑΣ Ο.Ε.» και Δ.Τ.: “4EngineeringElements”, για το έργο «Ανέγερση κτηρίου Ειρηνοδικείου Πύλου» με προϋπολογισμό 1.077.000€ και έκπτωση 17,51%.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” και από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.), ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης με έγκριση πίστωσης και επιχορήγηση στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκε ακόμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Πρόεδρος του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. κ. Πάνος Αλεξανδρής.

Το κτήριο του Ειρηνοδικείου Πύλου θα αποτελείται από δύο ορόφους με πραγματοποιούμενη δόμηση 390μ2 και θα περιλαμβάνει αίθουσα συνεδριάσεων Ειρηνοδικείου, γραφείο Ειρηνοδίκη, γραφείο Επιμελητή, αίθουσα αρχείου Ειρηνοδικείου και χώρους υγιεινής κοινού και προσωπικού.

«Ευχαριστώ θερμά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των “Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.” κ.Θανάση Γιάνναρη για την ουσιαστική συμβολή του και τον επαγγελματισμό του στην επίτευξη του στόχου, καθώς και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τιμολέοντα Κατσίπο.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον π. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά που για μια ακόμα φορά συνέβαλε καθοριστικά για την ολοκλήρωση με επιτυχία των αιτημάτων του Δήμου μας.

Το νέο Ειρηνοδικείο Πύλου, ένα πάγιο αίτημα των πολιτών του Δήμου μας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο εξαιρετικής σημασίας για την Πύλο με το οποίο θα ενισχυθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες μας.

Εργαζόμαστε καθημερινά με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα για έναν Δήμο που θα είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου, φιλικού προς τον πολίτη, αντάξιου των προσδοκιών όλων μας.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.