Σάββατο
1
Οκτώβριος
TOP

Top Gun Maverick: Πώς εμφάνισαν τον Βαλ Κίλμερ να μιλά, ενώ έχει χάσει τη φωνή του εξαιτίας καρκίνου (video)

Ο Βαλ Κίλμερ επιστρέφει στο «Top Gun: Maverick» ως ο εμβληματικός χαρακτήρας Tom “Iceman” Kazansky. Αφού πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά ως υπολοχαγός Tom “Iceman” Kazansky στην ταινία “Top Gun” του 1986, ο Βαλ Κίλμερ επέστρεψε θριαμβευτικά, 36 χρόνια αργότερα, στο sequel “Top Gun: Maverick”. Στην ταινία του 2022, υποδύεται τώρα έναν ναύαρχο.

Ο 62χρονος ηθοποιός, σύμφωνα με το περιοδικό The New York Times, διαπιστώθηκε ότι είχε καρκίνο στο λαιμό το 2014. Αφού πέρασε από διάφορες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης μιας τραχειοτομής, έχασε τη φωνή του. Ο Βαλ Κίλμερ επιβεβαίωσε δημοσίως τη διάγνωσή του το 2017, ενώ προηγουμένως το είχε διαψεύσει.

Πώς «επανέφεραν» τη φωνή του Βαλ Κίλμερ για το Top Gun Maverick
Πέρυσι ο ηθοποιός συνεργάστηκε με μια τεχνολογική εταιρεία του Λονδίνου, τη Sonantic, χρησιμοποιώντας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να αναδημιουργήσει την εμβληματική φωνή του για το σίκουελ της ταινίας. Η Sonantic χρησιμοποίησε παλιές ηχογραφήσεις της φωνής του Κίλμερ για να την κάνει να μοιάζει σαν να μιλούσε στην ταινία, σύμφωνα με το Fortune.

Σε συνέντευξή του στο People τον Αύγουστο, ο γιος του Κίλμερ, Τζακ, δήλωσε ότι ο πατέρας του ήταν ενθουσιασμένος με το project. «Τιμούν την κληρονομιά του Iceman και ήταν τόσο ενθουσιασμένος με αυτό», δήλωσε ο νεότερος Κίλμερ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο παραγωγός της ταινίας, Jerry Bruckheimer, δήλωσε ότι ο Τομ Κρουζ ήταν ο άνθρωπος που επέμενε ότι έπρεπε να πείσουν τον Βαλ Κίλμερ να επιστρέψει για τη συνέχεια.

«Είπε, ‘Πρέπει να έχουμε τον Βαλ, πρέπει να τον έχουμε πίσω. Πρέπει να τον έχουμε στην ταινία», δήλωσε ο Bruckheimer στο People. «Και αυτός ήταν η κινητήρια δύναμη. Όλοι τον θέλαμε, αλλά ο Τομ ήταν πραγματικά ανένδοτος ότι αν πρόκειται να κάνει άλλο ένα ‘Top Gun’, ο Βαλ έπρεπε να είναι μέσα».

Πηγή: www.iefimerida.gr