Δευτέρα
20
Μάρτιος
TOP

Τους… έφτιαξε και αποχαιρετά ο Νίκας -Οι αλλαγές, τα κόμματα που ακόμη… ψάχνονται και το σκηνικό στο δήμο Καλαμάτας (video)

Με τον… καλύτερο τρόπο φαίνεται πως επιχειρεί να «αποχωρήσει» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος «μοιράζοντας» την τράπουλα των αντιπεριφερειαρχών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης ενός ακόμη έτους της θητείας της Περιφερειακής Αρχής, έδωσε… κάτι σε όλους, προκειμένου να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις επιχείρησε να… ανοίξει δρόμους για συνεργάτες του, στο φόντο των μελλοντικών τους διεκδικήσεων, ευχαριστώντας με ποικίλους τρόπους εκείνους που του στάθηκαν στην πορεία του στο συγκεκριμένο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, αφού αυτές οι αλλαγές, έρχονται σε μια «καθαρόαιμη» προεκλογική περίοδο.
Στις μεταβολές και το… μοίρασμα της τράπουλας, αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο διευθυντής του σταθμού Νίκος Μπελογιάννης, ο οποίος εστίασε σε μια σειρά από ονόματα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

ΤΟΥΣ “ΕΦΤΙΑΞΕ” ΚΑΙ… ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ Ο ΝΙΚΑΣ

Ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο είναι ο πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος δεν έλαβε κάποια θέση αφού έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Άργους Μυκηνών. Αίσθηση προκάλεσε η… υποβάθμιση Σχοινοχωρίτη σε εντεταλμένο σύμβουλο από αντιπεριφερειάρχης, κι αυτό, αφενός επειδή δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον κ. Νίκα και αφετέρου, ανήκει στο «Σαμαρικό μπλοκ» της Αργολίδας. «Η συνεισφορά του κ. Σχοινοχωρίτη στην εκλογή Νίκα ήταν πολύ μεγάλη. Κάποιοι περίμεναν να είναι από την πρώτη θητεία χωρικός αντιπεριφερειάρχης», σχολίασε ο Νίκος Μπελογιάννης φέρνοντας στην επιφάνεια, την πραγματική διάσταση της συγκεκριμένης… επιλογής.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ… ΚΩΛΥΜΑΤΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά ζητήματα παραμένουν ρευστά, στο φόντο της ανακοίνωσης Μπρατάκου που ήθελε τους αντιπεριφερειάρχες να μην μπορούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ. «Αν ισχύσουν οι αναφορές Μπρατάκου, σε ό,τι αφορά στον κ. Λαμπρόπουλο που οι πληροφορίες θέλουν να ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος βουλευτής, θα μείνει ένα δυνατό χαρτί για την Περιφέρεια», είπε ο Νίκος Μπελογιάννης που στάθηκε και στην επαναφορά Σκαντζού, ο οποίος είναι από τους εκλεκτούς του Παναγιώτη Νίκα.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΟΓΩ… ΠΛΑΤΗΣ

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Κορινθίας, λίγο… πολύ, ικανοποιούνται όλοι. Σε ό,τι αφορά στους Μεσσήνιους η κα Καλογεροπούλου παραμένει, όπως και ο κ. Αναστασόπουλος θεματικός, ενώ… αέρα λίγο πριν τις κάλπες, έδωσε ο Παναγιώτης Νίκας στον κ. Τσουκαλά τον οποίο όρισε χωρικό αντιπεριφερειάρχη, στη θέση Καπέλιου που αναλαμβάνει εντεταλμένος στην Πολιτική Προστασία. «Έβαλε πλάτη… ο κ. Τσουκαλάς και τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση για το αντιπλημμυρικό τον κ. Νίκα, ήταν εισηγητής, δε θα μπορούσε να τον ευχαριστήσει με καλύτερο τρόπο», σχολίασε ο Νίκος Μπελογιάννης, θυμίζοντας παράλληλα πως όλοι αυτοί παίρνουν και πολύ υψηλούς για την εποχή μισθούς.

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

«Θέλει να έχει τις λιγότερες γκρίνιες. Επιχείρησε να τους έχει όλους ικανοποιημένους», είπε εμφατικά. Τώρα για την στάση Νίκα τα πράγματα μιλούν από μόνα τους… Ο Μεσσήνιος περιφερειάρχης δεν ήταν στα σημαντικά δρώμενα της Καλαμάτας. Έχει χαθεί η επαφή του με τη Μεσσηνία, έρχεται μόνο να παραχωρήσει συνεντεύξεις Τύπου. Ούτε στα Θεοφάνια”, σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΝΔΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συνομιλεί με τον Πέτρο Τατούλη. «Οι Νεοδημοκράτες του Τατούλη πως θα πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ; Φαίνεται πως ξεχνούν πως βρίσκονται εκεί χάρη στη ΝΔ», σημείωσε ο Νίκος Μπελογιάννης, τονίζοντας πως πρέπει να δούμε τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι αντίστοιχες οι πληροφορίες. «Να δούμε αν η ανανέωση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι Τατούλης και για τη ΝΔ ο Νίκας. Τότε, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας», είπε και στάθηκε και στη Δυτική Ελλάδα, όπου η διεκδίκηση από τον κ. Φαρμάκη αυτή τη φορά ίσως είναι πολύ δύσκολη, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να εξετάζει τη στήριξη του Κώστα Τζαβάρα, τον οποίο φέρεται να θέλει να στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνοντας και νέα δεδομένα!

ΩΡΑ… ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε ό,τι αφορά στις εθνικές εκλογές, χαρακτηριστική είναι η καθυστέρηση  του ΠΑΣΟΚ που είχε επισημάνει πως θα ανακοινώσει νωρίς τα ονόματα. « Ώρα… ΠΑΣΟΚ τηρούν μάλλον», είπε ο διευθυντής του BEST που μίλησε με ονοματεπώνυμα, όπως αντίστοιχα και για τη ΝΔ και για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 

Ενδιαφέρον εκτός από τις εθνικές εκλογές και την Περιφέρεια, έχει πάντα σε ό,τι αφορά στη Μεσσηνία ο Δήμος Καλαμάτας. Τη Δευτέρα στις 23 του μηνός ετοιμάζεται μια μεγάλη εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο, απολογιστική όλων όσα έχουν ήδη γίνει και εκείνων που μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης και είναι πολλά. «Ο Θανάσης Βασιλόπουλος είναι ένα παιδί του λαού, της πιάτσας, που είναι κοινώς αποδεκτός από τους Καλαματιανούς και άφησε ήδη, ισχυρό το αποτύπωμά του στην Καλαμάτα και παλεύει από το πρωί ως το βράδυ», σχολίασε ο Νίκος Μπελογιάννης που πρόσθεσε πως ο Δήμαρχος Καλαμάτας βγαίνει ενισχυμένος από τις προσχωρήσεις που έχει πετύχει στη θητεία του και ακολούθως αναφέρθηκε με ονοματεπώνυμα και στις υπόλοιπες κινήσεις με την ονοματολογία να είναι έντονη, εδώ και καιρό.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΗΣ

Στις αντιπολιτεύσεις αναμένονται οι ανακοινώσεις Κοσμόπουλου στο Δ.Σ. της Πέμπτης με πολλά να… παίζουν με πιθανή τη δική του αποχώρηση, ενώ μπάσιμο δυναμικό θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα του Γιώργου Μακρή του Γραμματέα της ΝΕ να ακούγεται έντονα για υποψηφιότητα στο δήμο. Σε φάση αναμονής και με πλήγμα την υποψηφιότητα Χειλά είναι η παράταξη Τζαμουράνη.