Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

«Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας» – Το 20ο ραντεβού με τον Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας

Με την προτροπή: «Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας» ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνει το Σάββατο 30 Απρίλιου 2022 τον 20ο Επετειακό αγώνα δρόμου Καλαμάτας 10 χλμ. ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει τρεις επιλογές για τους φίλους του τρεξίματος και τους αθλητές που έχουν εντάξει τον αγώνα αυτό στο αγωνιστικό τους καλεντάρι:

Αγώνας δρόμου 10 χλμ. ώρα 18:30

Δυναμικό βάδισμα 10 χλμ. ώρα 18:30

Παιδικός αγώνας 1,5 χλμ ώρα 18.35

Ο αγώνας θα γίνει σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και το δήμο Καλαμάτας ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Με την υποστήριξη: Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Σύλλογος  ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτών Ε.Ε.Σ., Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών Ε.Ε.Σ., Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Πολιτιστικοί Σύλλογοι &Εθελοντικές Ομάδες.

 

 

Η ΑΝΑΝΕΜΩΝΕΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Διαδρομή γρήγορη, επίπεδη, 8 από τα 10 χλμ. δίπλα στην παραλία.

Αφετηρία στην κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην κεντρική πλατεία. Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στο χάρτη.

 

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ

9.960μ

 

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη με banner ανά ένα (1) χιλιόμετρο, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Κατά μήκος της διαδρομής των 10χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων στα 5 & 7,5 χλμ. με νερά και ισοτονικά.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα δυναμικού βαδίσματος 10χλμ. έχουν όσοι  είναι γεννημένοι από το 2010 και νωρίτερα (≥12 ετών).

Στον Αγώνα δρόμου 10χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι, έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, γεννημένοι το 2004 ή και νωρίτερα (≥18 ετών) – για μικρότερους απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαβή από την γραμματεία)

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει στις 30/4 /22

 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 30/3/22 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr.

Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 28/04/22.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα 11.00-14.00 στην Γραμματεία, αν δεν εχει συμπληρωθεί

ο αριθμός ηλεκτρονικών εγγραφών.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 10€ από τη γραμματεία του αγώνα στη κεντρική πλατεία Β. Γεωργίου από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. Μαθητές, φοιτητές 5 € ,άνεργοι δωρεάν, με επίδειξη εγγράφου.

Μέρος εσόδων από τα χρήματα που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα διατεθούν για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού την διαχείριση των οποίων θα έχει ο σύλλογος Ξαναρχί-Ζω.

 

ΔΡΟΜΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥ

Θα υπάρξουν δρομείς ρυθμού για 45-50-55-60 min.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10 χλμ.

Θα υπάρξουν αποτελέσματα κατηγοριών.

Στο δυναμικό βάδισμα δεν θα υπάρξουν απονομές.

Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα 10 χλμ. και 1,5 χλμ θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

 

Live ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται  Live από το https://ftt.gr, όπου οι τερματίζοντες με το chip χρονομέτρησης θα έχουν  άμεσα τη δυνατότητα να δουν την επίδοσή τους.  Άμεση θα είναι  και η έκδοση αναμνηστικού διπλώματος, αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» στο κινητό τους το αναμνηστικό δίπλωμα αμέσως μετά τον τερματισμό τους, να το ανεβάσουν σε Facebook, Instagram, Twitter με hashtag #KLMT10K και να μοιραστούν με τους φίλους και συγγενείς τη χαρά του τερματισμού.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που υποδηλώνει στο ηλεκτρονικό σύστημα την ταυτότητα του αθλητή και παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την γραμματεία του αγώνα.

Θα υπάρχουν ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων στο 5ο χιλιόμετρο.

Μόνο οι αθλητές οι οποίοι: α) συμμετέχουν στον αγώνα έγκυρα, β) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου, γ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα και (δ) τηρούν τους κανονισμούς θα περιληφθούν στα τελικά αποτελέσματα  όπου ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους.

Εισερχόμενοι στον χώρο του τερματισμού, οι αθλητές ακολουθούν την πορεία που υποδεικνύεται από την οργανωτική επιτροπή και τους  εθελοντές. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής, η είσοδός τους στο τερματισμό θα εμποδίζεται.

Κατά τη διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Για την κάλυψη της διαδρομής  τίθεται χρονικός περιορισμός για την ολοκλήρωση του 2h για το Δυναμικό βάδισμα και 1h 30min για τον Αγώνα δρόμου 10χλμ. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση και η Τροχαία Μεσσηνίας και πάνω από εκατό εθελοντές.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επιπλέον, απαιτείται η αμοιβαία κατανόηση και βοήθεια μεταξύ των δρομέων,  πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες του ευ αγωνίζεσθε.  Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.  Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να ακυρώσουν αθλητές και να τους διαγράψουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά τον αγώνα, αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Όλες οι αγωνιστικές διαδρομές είναι ελεύθερες από την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο δρόμο  όπου τρέχουν οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα κίνησης οι μη συμμετέχοντες (θεατές, συνοδοί, συνοδεία σκύλου, μηχανοκίνητα, ποδήλατα κλπ.). Στη διαδρομή εκτός από τους αθλητές πρόσβαση θα έχει ΜΟΝΟ η Τροχαία, και το ΕΚΑΒ για περίπτωση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης. Η κίνηση συνοδών ανάμεσα σε αθλητές, η μη επίδειξη της ειδικής άδειας και η μη συμμόρφωση στις οδηγίες της Τροχαίας και των υπεύθυνων της διοργάνωσης επιφέρει την άμεση αποβολή των παραβατών από τη διαδρομή και την ακύρωση των συνοδευόμενων αθλητών. Η παρακολούθηση των αγώνων από θεατές, συνοδούς και φίλους των δρομέων και η μετακίνησή τους επιτρέπεται μόνο στους χώρους εκατέρωθεν της διαδρομής.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.   Η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει υγειονομικά τον αγώνα. Το ΕΚΑΒ είναι ο φορέας της υγειονομικής κάλυψης. Τους τελευταίους δρομείς ακολουθεί ασθενοφόρο.

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να  ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές θα έχουν πάρει όλα τα δυνατά μέτρα ιατρικής βοήθειας προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Τμήμα, Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού   Σταυρού, Εθελοντών Νοσηλευτών Ε.Ε.Σ., εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρα, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα όπως και στην εκκίνηση –τερματισμό, παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης των αγώνων.

 

ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

  1. Όσοι θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και το ρουχισμό σας ειδικό χώρο που θα σας υποδειχθεί
  2. Κολλήστε το αυτοκόλλητο με τον αριθμό σας πάνω στην τσάντα, η οποία πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας των.
  3. Αφού τερματίσετε, θα παραλάβετε τον ρουχισμό σας με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής σας.

 

ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων θα υπάρχουν στην εκκίνηση – τερματισμό

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να στείλουν στα e-mail [email protected], [email protected] και στη φόρμα συμμετοχής εθελοντών στο site του Συλλόγου sdym.gr

Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν Τ-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο- σημαίες σήμανσης)  και θα τους παραδοθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 27Απριλίου (18:00-21:00) στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο, κτήριο 31).

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αλεξόπουλος Θύμιος 6942553154, Μπένος Χρήστος 6944585039

Ρεϊτζοπούλου Όλγα 6932370273, Ζάννης Αλέξης 6972302265

Η Οργανωτική Επιτροπή

20ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας