Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Τροχαίο με πατίνι στην Καλαμάτα: «Έχω αγωνία, θα τον ξυπνήσουν» λέει η μητέρα του 15χρονου που τραυματίστηκε

«Οι γιατροί μας λένε ότι πάει καλά» λέει η μητέρα του 15χρονου που τραυματίστηκε στο τροχαίο με το πατίνι

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 15χρονο τραυματία, που παρασύρθηκε από ΙΧ την ώρα που ήταν πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι, στην Καλαμάτα.

Ο 15χρονος παραμένει διασωληνωμένος στο ΚΑΤ και η μητέρα του περιμένει, όπως λέει στο MEGA, να ξυπνήσει, να της μιλήσει και να σφίξει το παιδί της ξανά στην αγκαλιά της.

«Θα τον ξυπνήσουν σιγά σιγά, μειώνονται τα φάρμακα και θα ξυπνήσει σήμερα. Ακόμα έχω αγωνία να τον δω, έχω αγωνία να μάθω ότι ξύπνησε, άνοιξε τα ματάκια του. Αυτή είναι η όλη υπόθεση» λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του παιδιού στο Live News.

«Είναι σε σταθερή κατάσταση, απλά είναι σε καταστολή ακόμα γιατί περιμένουν οι γιατροί σιγά σιγά να του μειώνουν τα φάρμακα για να ξυπνήσει το παιδάκι. Οι γιατροί μας λένε ότι πάει καλά» προσθέτει.

«Πονάνε τα κοκαλάκια της» λέει η μητέρα της 15χρονης που οδηγούσε το πατίνι

Η 15χρονη που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι, παραμένει σε κατάσταση σοκ. Οι γονείς, η γιαγιά και οι φίλοι της, προσπαθούν να την στηρίξουν. «Πονάνε τα κοκαλάκια της, η σπονδυλική της στήλη και το κεφάλι της. Δεν της βρίσκουν κάτι στο κεφάλι αλλά είναι χτυπημένο και έχει μόνο γρατζουνιές, μώλωπες» λέει η μητέρα της.

Το χρονικό Το ηλεκτρικό πατίνι δεν σταμάτησε στο STOP της διασταύρωσης και η ανήλικη οδηγός, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, αντιλαμβάνεται το αυτοκίνητο όταν ήδη είναι πολύ αργά.

Ο οδηγός μπροστά της σταματάει, κοιτάει αριστερά του και περνάει απέναντι όταν πρέπει, κάτι που η 15χρονη δεν έκανε.

Τα λάθη που έγιναν στην Καλαμάτα δεν είναι πρωτοφανή. Σε μια σειρά από βίντεο ντοκουμέντα έχουν καταγραφεί σοβαρά ατυχήματα εντός αλλά και εκτός συνόρων, με παιδιά να μην σταματούν σε διασταυρώσεις, άλλα να στρίβουν ξαφνικά σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας που απαγορεύεται να κυκλοφορούν και να αναπτύσσουν ταχύτητες απαγορευτικές.

Τι προβλέπει ο ΚΟΚ

Όπως προβλέπει ο ΚΟΚ, τα μικρά πατίνια που πιάνουν ταχύτητες έως 6 χλμ/ ώρα θα πρέπει να κινούνται υποχρεωτικά σε πεζοδρόμια και τα μεγαλύτερα σε δρόμους με τους κανόνες που ισχύουν για τα ποδήλατα, με έναν αναβάτη μακριά από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Μόνο πέρυσι στους δρόμους της χώρας σημειώθηκαν συνολικά 601 θανατηφόρα τροχαία. 637 άνθρωποι πέθαναν και άλλοι 628 τραυματίστηκαν σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

πηγη  in.gr