Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Βόλει: Στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ο δήμαρχος Καλαμάτας – Με έντονο… μεσσηνιακό άρωμα το εθνικό μας συγκρότημα!

Η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων που θα γίνουν στο Οράν της Αλγερίας από τις 25 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου πραγματοποίησε τις κληρώσεις των ομίλων στα ομαδικά αθλήματα μεταξύ των οποίων και στο ανδρικό και γυναικείο βόλεϊ. Στους άνδρες η Εθνική Ελλάδας κληρώθηκε στον Β όμιλο με αντιπάλους Αλγερία, Γαλλία, Τουρκία.

Η Εθνική ομάδα προετοιμάζεται εδώ και μέρες επί μεσσηνιακού εδάφους έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία και τις εγκαταστάσεις που άλλωστε φιλοξενούν αγώνες Pre League με πλήθος θεατών στις κερκίδες.

Στους “κόλπους” της φέτος έχει ούτε έναν ούτε δυο αλλά τέσσερις μεσσήνιους αθλητές, τρεις από την Καλαμάτα 80 και έναν από την Γυμναστική Εταιρεία Μεσσηνίας. Ο λόγος για τους Φροίξο Κωτσάκη, τα αδέλφια Σπύρος και Αριστείδης Χανδρινός και τον “αρχηγό”  Γιώργο Πετρέα οι οποίοι αναδεικνύουν με τον ιδανικότερο τρόπο το ανδρικό μεσσηνιακό βόλεϊ, το οποίο καλλιεργεί με περγαμηνές ο Αθλητικός Όμιλος της Καλαμάτας 80 από τον οποίο άλλωστε και προέρχονται, οι τρεις προαναφερθέντες αθλητές όπως και ο νεαρός Στέφανος Ξεροβάσιλας που επίσης έχει κληθεί από το εθνικό συγκρότημα των Παίδων. Όλοι τους αθλητές που διαπρέπουν εδώ και χρόνια στην Volleyleague και άλλοι έχουν ήδη βρει το νέο τους “σπίτι”, ενώ άλλοι εξετάζουν τις προτάσεις που είναι αρκετές.

Στο πλευρό του μεσσηνιακού βόλεϊ και φυσικά της ΕΘνικής μας ομάδας και ο δήμαρχος Καλαμάτας. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό, όντας και ο ίδιος πρωταθλητής κατά το παρελθόν σε ατομικό άθλημα και καλός γνώστος των απαιτήσεων του αθλητισμού  σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο δήμαρχος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Παναγιώτη Βασιλόπουλο, επισκέφθηκε το δημοτικό στάδιο της πόλης όπου προπονούνται οι αθλητές της εθνικής μας ομάδας. Συνομίλησε μαζί τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας στέκεται στο πλευρό του αθλητισμού και των μεσσηνιακών ομάδων που εκπροσωπούν την περιοχή μας στα μεγάλα πρωταθλήματα του βόλεϊ και δη των ανδρών, όπου η Καλαμάτα 80 σχεδόν επί μια δεκαετία δίνει ηχηρό παρών και μάλιστα με αξιώσεις.

Η κλήρωση και οι αντίπαλοι της Ελλάδας είναι:
Α΄ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Αίγυπτος
Β΄ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Αλγερία, Γαλλία, Τουρκία
Γ΄ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Σερβία, Κροατία, Τυνησία

  •  Στα ημιτελικά προκρίνεται η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου και η καλύτερη δεύτερη.

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στις γυναίκες η Εθνική Ελλάδας κληρώθηκε επίσης στον Β όμιλο με αντιπάλους τη Βόρεια Μακεδονία, την Τυνησία και την Αίγυπτο. Στα ημιτελικά προκρίνεται η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου και η καλύτερη δεύτερη.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα συνολικά σε όλα τα αθλήματα θα στείλει αποστολή με 174 αθλητές και αθλήτριες, θα συμμετάσχει σε επτά ομαδικά αθλήματα και στο βόλεϊ έχει υψηλούς στόχους.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, Σερβία, Γαλλία
Β΄ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Τυνησία, Αίγυπτος
Γ΄ΟΜΙΛΟΣ: Τουρκία, Ισπανία, Αλγερία, Ιταλία