Παρασκευή
31
Μάρτιος
TOP

Βορίδης για εκλογές: Κάλπες μετά τον Απρίλιο, διάλυση Βουλής τον Μάρτιο, θα είναι αυτοδύναμη η ΝΔ

Τον χρόνο των εκλογών και τα διακυβεύματα της πρώτης και δεύτερης κάλπης περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σχολιάζοντας όσα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για εκλογές τον Απρίλιο, ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «ουσιαστικά είπε ότι οι εκλογές είναι μετά τον Απρίλιο» και πρόσθεσε μάλιστα ότι η διάλυση της Βουλής για να έχουμε εκλογές τον Απρίλιο πρέπει να γίνει αρχές με μέσα Μαρτίου, το αργότερο.

Βορίδης: Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη στις δεύτερες εκλογές

«Θα είμαστε αυτοδύναμοι» είπε ο κ. Βορίδης για τη ΝΔ, λέγοντας πως αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Εξηγώντας την κρισιμότητα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης με απλή αναλογική, σημείωσε πως «η διαφορά της πρώτης κάλπης κρίνει το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης», για να εξηγήσει: «Οι πρώτες κάλπες θα κρίνουν την πρωτιά, θα κρίνουν τη διαφορά και το πόσο κοντά θα βρίσκεσαι στην αυτοδυναμία».

Όπως πρόσθεσε, επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ποσοστό της ΝΔ να κινείται από 34% έως 36%, είπε πως, αν επαληθευθούν, τότε «είσαι μια ανάσα από την αυτοδυναμία».

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.iefimerida.gr πατώντας εδώ