Σάββατο
1
Απρίλιος
TOP

«Βούλιαξε» το τριήμερο της Αποκριάς η Μεσσηνία – Μοναδικές εικόνες σε ολόκληρη την Πελοπόννησο (video)

Ζωτικής σημασίας ήταν η οικονομική ανάσα που πήραν οι επιχειρήσεις του τουρισμού και όχι μόνο, από την αυξημένη επισκεψιμότητα που καταγράφηκε στα περισσότερα μέρη της χώρας στο πλαίσιο του τριημέρου της Αποκριάς που έριξε αυλαία με τον καλύτερο τρόπο.

Οι πολίτες ύστερα από τρία δύσκολα χρόνια πανδημίας και περιορισμών, παρά την οικονομική κρίση, είχαν ανάγκη να εκδράμουν και να περάσουν μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς, όπως αυτό μεταφράστηκε με αριθμούς στις πληρότητες των ξενοδοχείων.

Στην Καλαμάτα επικράτησε κυριολεκτικά το… αδιαχώρητο, με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν το 10ο Καλαματιανό Καρναβάλι που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Αρκετός ήταν ο κόσμος και στη Μεσσήνη όπου το Καρναβάλι εκεί, μετρά 163 χρόνια ζωής με τις εκδηλώσεις πραγματικά ξεχωριστές.

Καθαρά Δευτέρα και οι παραλίες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας πλημμύρισαν από νωρίς το πρωί με κόσμο που τίμησε τα Κούλουμα και το έθιμο της ημέρας.

Ένα… νησιώτικο δρόμο με πολλά και ξεχωριστά μηνύματα η δίκη και ο απαγχονισμός της Γριάς Συκού. 

Με ξεχωριστό τρόπο τιμήθηκαν φέτος τα Κούλουμα στην περιοχή των Αρφαρών όπου μικροί και μεγάλοι έσυσαν τον χορό και γεύθηκαν παραδοσιακά εδέσματα.

Όμορφες εικόνες και από την περιοχή της Οιχαλίας. Στις  εκδηλώσεις του δήμου συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Την αποκριάτικη παράδοση τίμησε και το Διαβολίτσι, όπου την Κυριακή οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καρναβαλική παρέλαση του 23ου Καρναβαλιού.

Ξέφρενος ο χορός και ατελείωτο ξεφάντημα στην πόλη της Τρίπολης. Η Αρκαδική πρωτεύουσα βούλιαξε από κόσμο… φιλοξενώντας για πρώτη φορά τόσο πολύ κόσμο για τη μεγάλη καρναβαλική της παρέλαση.

Το βράδυ του Σαββάτου η νυχτερινή παρέλαση του 10ου Καλαματιανού Καρναβαλιού των αμέτρητων μασκαράδων και των γεμάτων κέφι και φαντασία γκρουπ… έκλεψε τις εντυπώσεις!

Χαρακτηριστικές οι εικόνες και στην Πάτρα όπου χτυπά η «καρδιά» του καρναβαλιού στην, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της Πελοποννήσου όπου συνδυαστικά με τις εκδηλώσεις και τον καλό καιρό, πολλοί ήταν φέτος, οι εκδρομείς.

Η κίνηση του τριημέρου ήταν ενδεικτική αυτών που αναμένεται να ακολουθήσουν το Πάσχα και το καλοκαίρι με τις εκτιμήσεις να είναι ευοίωνες. Άλλωστε, χαρακτηριστικές ήταν και οι επισημάνσεις του Guardian.