Παρασκευή
2
Ιούνιος
TOP

Ξέχασαν Νίκας και Γεωργαντάς την σταφίδα και την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και… θυμήθηκαν το μετάξι

Χωρίς να θέσει ούτε καν το θέμα της σταφίδας, χωρίς να θέσει ούτε καν το θέμα του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας -που φέτος έφυγαν οι ελιές για ελαιοποίηση- άλλη μια… εθιμοτυπική επίσκεψη έγινε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Και καλά οι διαθέσεις του κ. Γεωργαντά είναι γνωστές για τα συμφέροντα των παραγωγών της Μεσσηνίας, εκείνο που δεν ήταν γνωστό ήταν το από που θα… σωθούν οι αγρότες. Η συζήτηση των δύο ανέδειξε την σηροτροφία ως προοπτική. Προσθέστε στην εξίσωση και τις ιδέες για γκότζι μπέρι και κάτι τροπικά φυτά που στο παρελθόν είχαν αναφερθεί και… σωθήκαμε.

Βέβαια για να είμαστε… ακριβοδίκαιοι τέθηκε το θέμα των ζημιών στην ελαιοκαλλιέργεια από γλοιοσπόριο, αλλά απλώς… τέθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Συνάντηση στην Αθήνα είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, με υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν το τελευταίο αυτό διάστημα στην ελαιοπαραγωγή από γλοιοσπόριο. Ακόμα, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την προοπτική αναβίωσης της σηροτροφίας στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει εκκινήσει μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων). Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως ο υπουργός διαβεβαίωσε για την στήριξη από την πλευρά του υπουργείου, το οποίο -όπως δήλωσε ο Γ. Γεωργαντάς- προτίθεται να μετάσχει σε όποιες συσκέψεις γίνουν στο εξής μεταξύ Περιφέρειας και ΣΚΕΕ. “Οι προοπτικές είναι εξαιρετικές, οι επιδοτήσεις υψηλές και η ζήτηση για καλής ποιότητας μετάξι αυξάνεται” τόνισε ο Π. Νίκας.