Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Ξεκινά την επέλασή της η κακοκαιρία «Ελπίς» (video)

Διαδοχικά καιρικά συστήματα προκαλούν κακοκαιρία με το όνομα “ΕΛΠΙΣ” πλήττοντας και τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας με τον καιρό να θυμίζει για λίγα 24ωρα … Βόρειο Πόλο λόγω μεταφοράς πολικών αερίων μαζών προς την Ελλάδα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, έχοντας υπόψη το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ,  το οποίο προβλέπει, από το Σάββατο 22-01-2022, επιδείνωση του καιρού με εκδήλωση έντονων χιονοπτώσεων ή/και δημιουργίας παγετού, προειδοποιεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής ευθύνης της, να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να περιοριστούν οι ζημιές και οι όποιες άλλες αρνητικές επιπτώσεις στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο.

Ειδικότερα:

  • να αποφύγουν εργασίες υπαίθρου,
  • οι κτηνοτρόφοι να προβούν στην προμήθεια ικανής ποσότητας ζωοτροφών και λοιπών εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους,
  • στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις κρίνεται απαραίτητη η ρύθμιση της θέρμανσης (ώρες και διάρκεια λειτουργίας), ανάλογα με τις εξωτερικές θερμοκρασίες που αναμένονται και την ευαισθησία της καλλιέργειας στο ψύχος,
  • οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών να λάβουν έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την παρεμπόδιση της πτώσεως της θερμοκρασίας κάτω από το όριο αντοχής των φυτών.

Επισημαίνεται ότι ο ΓΟΕΒ Παμίσου είναι σε ετοιμότητα για την αποτροπή επιπτώσεων από ενδεχόμενο παγετό στην καλλιέργεια εαρινής πατάτας στα χωράφια του κάμπου της Μεσσήνης και του Μπουρνιά.

Η Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης

Ε. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ          

Κατόπιν δελτίου καιρού της ΕΜΥ την 20 Ιανουάριου 2022 διαδοχικά καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα ‘’Ελπίς’’ (‘’elpis’’) τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο καιρικό φαινόμενο θα μας επηρεάσει από το Σάββατο (22-01-2022) και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από την δευτερά 24-01-2022. Τα κυριά χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις & οι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι.

ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ