Κυριακή
23
Ιούνιος
TOP

«Ξεπαγώνει» με απόφαση του ΣτΕ ο διαγωνισμός των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων

Τον διαγωνισμό προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ για την ανάδειξη του σχήματος που θα αναλάβει την έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων ξεπαγώνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε όλες τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί κατά της διαδικασίας. 

Ετσι ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί με τους τρεις προκριθέντες: Την κοινοπραξία της γαλλικής Thales με την Unisystems και την ιαπωνική Toppan, τη κοινοπραξία του ΟΤΕ με την Veridos Matsoukis και την Byte και, τέλος την κοινοπραξία της βελγικής Zetes με την Space Hellas και την ουγγρική ANY.

Ο διαγωνισμός αφορά την προμήθεια ενός νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εντύπων ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) με σκοπό την έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης εν γένει του ελληνικού κράτους. Οι νέες ταυτότητες θα είναι συμβατές με τις προδιαγραφές του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και των σχετικών Ευρωπαϊκών Κανονισμών ενώ θα είναι πλαστικές κάρτες με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τεχνικές προσφορές για τον διαγωνισμό είχαν υποβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 από πέντε κοινοπραξίες. Δύο σχήματα δεν πέρασαν την αξιολόγηση και τελικά υποβλήθηκαν προσφυγές στο ΣτΕ που «πάγωσαν» την διαδικασία. Πλέον οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν οικονομικές προσφορές και το έργο να καταχωρηθεί στην κοινοπραξία που θα κάνει την χαμηλότερη προσφορά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη: moneyreview.gr