Παρασκευή
27
Ιανουάριος
TOP

Υδρογονάνθρακες: Ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Κυπαρισσιακό κόλπο

Έρχεται η σειρά της Helleniq Energy να διενεργήσει σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος και συγκεκριμένα στις δύο θαλάσσιες παραχωρήσεις “Ιόνιο” και “Περιοχή 10 – Κυπαρισσιακός Κόλπος”.

Όπως αναφέρει το capital.gr, τις εργασίες αναλαμβάνει η νορβηγική PGS και το σκάφος που θα χρησιμοποιήσει είναι το Ramform Hyperion, το οποίο αυτές τις μέρες ολοκληρώνει τις σεισμικές στην “Περιοχή 2” που βρίσκεται στα όρια της ΑΟΖ με την Ιταλία. Πρόκειται για το block που έχει παραχωρηθεί στην Energean.

Στις παραχωρήσεις “Ιόνιο” και “Περιοχή 10” θα διενεργηθούν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες και χρονικά έρχονται πολύ κοντά με τις δισδιάστατες που πραγματοποιήθηκαν από την Helleniq Energy στα ίδια blocks και συγκεκριμένα τον περασμένο Φεβρουάριο. Η εξέλιξη αυτή φανερώνει και την πρόθεση του ενεργειακού ομίλου να επισπεύσει το πρόγραμμα ερευνών στο πλαίσιο και των σχετικών αποφάσεων του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιτάχυνση των διαδικασιών εξερεύνησης του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.thetoc.gr πατώντας εδώ