Πέμπτη
29
Φεβρουάριος
TOP

Βγήκε το πόρισμα για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ: «Πήρε αναρρωτική χωρίς να εξεταστεί» -Σε αναστολή όλοι οι εμπλεκόμενοι

Ραγδαίες εξελίξεις προκύπτουν αναφορικά με την υπόθεση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής – προϊστάμενος του σταθμάρχη μία ημέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής, με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Κατά τις ίδιες πηγές, προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ, αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση, και στη συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολήν του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια. «Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται, ήτοι ένα 24ωρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

Η πορεία της ΕΔΕ την οποία διέταξε ο Πλεύρης

Την ΕΔΕ για την υπόθεση που ολοκληρώθηκε σήμερα διέταξε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αφότου έγινε γνωστό ότι ο προϊστάμενος του σταθμάρχη, ο οποίος είχε βγάλει τις άδειες για όλο τον μήνα, μεταξύ αυτών και του τριημέρου, λίγες ώρες μετά το φρικτό δυστύχημα έβγαλε αναρρωτική ενός μήνα!

Χθες μάλιστα ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι πίσω από την άδεια στον προϊστάμενο του μηχανοδηγού του μοιραίου τρένου βρισκόταν ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.iefimerida.gr πατώντας εδώ