Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

ΥΠΕΣ: Στις 21:00 την Κυριακή αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Νάσο Μπαλέρμπα, γύρω στις 21:00 της Κυριακής αναμένεται να γίνει η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και στις 23:00 της Κυριακής αναμένεται να υπάρχει το τελικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως ίσως για μικρότερα κόμματα να χρειαστεί παραπάνω ώρα για να υπάρχει οριστικό αποτέλεσμα για το αν εκλέγουν ή όχι ευρωβουλευτή.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο
Όπως επεσήμανε σχετικά με την επιστολική ψήφο, λήγει σήμερα η ημερομηνία για ραντεβού παράδοσης του φακέλου από τους εκλογείς στις προκαθορισμένες εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ μπορεί οι φάκελοι να παραδοθούν και αύριο, μέσω άλλων εταιρειών που τυχόν επιλέξουν οι ψηφοφόροι. Αυτό βέβαια αφορά όσους έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφος εντός της ελληνικής επικράτειας, καθώς για τους απόδημους έχει παρέλθει από καιρό η διορία.

Πάντως, ο Νάσος Μπαλέρμπας τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, όσοι ψηφοφόροι εντός ελληνικής επικράτειας δεν ψηφίσουν μέσω επιστολής, θα μπορέσουν να ψηφίσουν διά ζώσης σε εκλογικό τμήμα την Κυριακή, αναφέροντας ότι μετά τις 17:00 του Σαββάτου, όσοι δεν έχουν επιστρέψει την απαντητική επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα λάβουν ένα μήνυμα από το ΥΠΕΣ ότι θα εκδοθεί ειδικός εκλογικός αργότερα το Σάββατο και ότι βάσει αυτού, από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία σε εκλογικά τμήματα της περιοχής όπου διαμένουν.

Πόσοι έχουν ψηφίσει έως τώρα
Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ ανέφερε πως έως τώρα έχουν επιστραφεί 138.000 φάκελοι με επιστολικές ψήφους, εκ των οποίων 35.370 είναι από το εξωτερικό, από το σύνολο των περίπου 50.000 Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν παραλάβει φακέλους για συμμετοχή με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές.
Τόνισε παράλληλα πως θα βγαίνει άκυρο το ψηφοδέλτιο στην επιστολική ψήφο, όταν δεν υπάρχουν στον φάκελο στοιχεία ταυτοποίησης ή άλλα απαιτούμενα έγγραφα.
Απαντώντας σε ερωτήματα, είπε ότι «υπάρχουν 237 εκλογικά τμήματα για την επιστολική ψήφο, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όλα και ανά περιφέρεια, δηλαδή θα έχουμε αποτελέσματα επιστολικών ψήφων Α΄Αθηνών κοκ»

Πηγή: iefimerida.gr