TOP

Ύστατο χαίρε στον Σταύρο Παπαδόπουλο (video)

Ύστατο χαίρε σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας για τον Μεσσήνιο επιχειρηματία Σταύρο Παπαδόπουλο που απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών. Τελευταία επιθυμία του ήταν να ταφεί στον τόπο της καρδιάς του, στην πόλη που λάτρευε και τίμησε τόσο πολύ αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστη στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο. Στην τελετή συμμετείχε και ο πάτερ Νικήτας, Επίσκοπος της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας στο Χονγκ Κονγκ, εκεί όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου για να του πει το στερνό αντίο.

Νωρίτερα η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κλάδο, την αυτοδιοίκηση και τον αθλητισμό συνέρρευσε στον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντή για να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή στον Σταύρο Παπαδόπουλο.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, πολιτευτές του νομού, ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι αντιδήμαρχοι κ. Σκοπετέας, κ. Φάβας, και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Καλαμάτας αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο Κώστα Βεργή,  τον γενικό Αρχηγό Έκτορα Στέφανο, τον προπονητή της ομάδας Ίλτσο Γκεοργκιόφσκι και τον συνεργάτη του Βλαντιμίρ Ντιμιτρόφσκι, τον  αναλυτή Γιώργο Πολυμενέα, τον υπεύθυνο των Ακαδημιών Ηλία Μουρούσια και τους τρεις αρχηγούς Τάτο, Κωνσταντινόπουλο και Παπατόλιο, αντιπροσωπεία του Μεσσηνιακού Γ.Σ. αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Στασινόπουλο, τον αντιπρόεδρο κ. Χριστόπουλο,  δυο συλλόγους στους οποίους ο Σταύρος Παπαδόπουλος συνέβαλε τα μέγιστα για την ανέλιξη και πρόοδό τους, προπονητές, παράγοντες σωματείων, ποδοσφαιριστές όπως οι Μάκης Μπελεβώνης, Βασίλης Γεωργόπουλος, Νίκος Μουλατσιώτης, Άγγελος Σκαφιδάς, Αλέκος Δέδες, Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Τσακωνας, Μανώλης Θεοδώρου (πρόεδρος Παλαιμάχων Καλαμάτας), Τάκης Δρούγας, Αγαθοκλής Χριστόπουλος (πρόεδρος Πανθουριακού),  Ελβιο Μανα, Αντώνης Κουτρης, Ηλίας Δαμήλος, αλλά και ο διευθυντής της τηλεόρασης BEST Νίκος Μπελογιάννης, ήταν ανάμεσα στο πλήθος εκείνων που τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στον οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο της Καλαμάτας.

Αλλά και κόσμος απλός, που ο Σταύρος Παπαδόπουλος “άγγιξε” με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο κατά το “διάβα ” του στη ζωή, στηρίζοντας τους με όλες του τις δυνάμεις.

Ευχές δύναμης και παρηγοριάς από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, όπως και τον επίσκοπο -εκπρόσωπο της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας του Χονγκ Κόνγκ,  που μίλησε για τη μεγάλη στήριξη που παρείχε στην εκκλησία ο Σταύρος Παπαδόπουλος ώστε να αποκτήσει στέγη στο Χονγκ Κονγκ, εκεί όπου σήμερα στέκει ο ναός του Αγίου Λουκά. Ευχήθηκε δε στη σύζυγό του Έλσα και τα τέσσερα παιδιά του ευχές παρηγοριάς και να συνεχίσουν να δίνουν καλή μαρτυρία για όσα έκανε ο εκλιπών.

Επικήδειους εκφώνησαν η εγγονή, ο επιστήθιος φίλος του και η οικογενειακή φίλη και συνεργάτης του αείμνηστου Σταύρου Παπαδόπουλου.

Σπαρακτικός ο επικήδειος που εκφώνησε η εγγονή του Σταύρου Παπαδόπουλου, Μαριούζα Μπουφέα «Ήσουν της Καλαμάτας ο εκλεκτότερος ανθός», είπε. «Πάντα με αξιοπρέπεια και τιμή. Με την τύχη αναμετρήθηκες πολλές φορές αλλά πάντα ήσουν νικητής. Η Καλαμάτα σού, που τόσα της προσέφερες σε περιμένει να σε υποδεχθεί…»

Για την παρακαταθήκη που άφησε πίσω του πέτυχε ο εκλιπών Σταύρος Παπαδόπουλος μίλησε στον επικήδειό του ο επιστήθιος φίλος του, Σάκης Λέφας «Είμαστε όλοι εδώ να σε συνοδεύουμε στην αιωνιότητα», σημείωσε.

«Ως πολύτιμο θησαυρό θα σε κρατήσουμε στη σκέψη και στη μνήμη μας» είπε η Άννα Καλογεροπούλου.