Αρχική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ Άναψε… φωτιές ο ορισμός των μελών του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας – Ανακοινώσεις...

Άναψε… φωτιές ο ορισμός των μελών του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας – Ανακοινώσεις και κόντρα Λεβεντάκη-Μαντά!

314
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανέβηκαν οι τόνοι σε τοπικό επίπεδο με φόντο τις ανακοινώσεις του Υπουργείου για τη σύσταση και τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του κατηγορώντας τον Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλή Μαντά πως πρότεινε(!) μέλη… εν αγνοία του δημάρχου Τριφυλίας και μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω κάνοντας λόγο “…για χτυπήματα κάτω από τη μέση κατά της παρούσης Δημοτικής Αρχής”.

Ακολούθως ο Βουλευτής Μεσσηνίας απάντησε σε υψηλούς τόνους στα όσα ο κ. Λεβεντάκης σημείωνε τονίζοντας πως την ευθύνη την έχει αποκλειστικά το ΥΕΝ και επέκρινε τον Δήμαρχο Τριφυλίας συστήνοντάς του “…να σταματήσει να δυναμιτίζει διαρκώς το κλίμα συνεννόησης, και να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός κλίματος συνεργασίας, συμπόρευσης και συνεργειών με στόχο την διευθέτηση των προβλημάτων του κοινού μας τόπου“.

 

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Τριφυλίας Γ. Λεβεντάκη:

“Με την παρούσα μου δηλώνω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Περικλή Μαντά να προτείνει ως μέλη του Λιμενικού Ταμείου Νομού Μεσσηνίας,  εν αγνοία του Δημάρχου Τριφυλίας και χωρίς καμία ενημέρωσή μου, ως είχε ηθική υποχρέωση να πράξει για τους εξής λόγους:

Διότι το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας διαχειρίζεται μόνο τους Λιμένες της Κυπαρισσίας, της Μαραθόπολης και της Μεθώνης, αφού από το 2012 τόσο ο Δήμος Καλαμάτας έχει συστήσει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας όπου έχει υπαχθεί ο λιμένας Καλαμάτας όσο και ο Δήμος Πύλου Νέστορος, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύλου όπου έχει υπαχθεί ο λιμένας της Πύλου και δεν θέλησε να συμπεριλάβει σε αυτό το λιμένα της Μεθώνης.

Όπως είναι γνωστό για τα δυό μας λιμάνια βρίσκονται σε εξέλιξη έργα, τα οποία άπτονται του άμεσου ενδιαφέροντος και υποχρεώσεων του Δήμου μας, και πιστεύω ότι είναι αδιανόητο να συστήνεται  επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας,  που μας αφορά άμεσα, χωρίς να λαμβάνουμε γνώση και χωρίς να ζητείται η γνώμη της Δημοτικής αρχής, πέραν των ελαχίστων που αρμόδιες υπηρεσίες εκ του νόμου είχαν υποχρέωση να πράξουν.

Τέτοιες ενέργειες είναι αντίθετες στα συμφέροντα του Τριφυλιακού Λαού, και εκλαμβάνονται ως χτυπήματα κάτω από τη μέση κατά της παρούσης Δημοτικής Αρχής.

Η Δημοτική αρχή και προσωπικά εγώ θα προασπίσω με όλες μου τις δυνάμεις και κάθε κόστος, τα συμφέροντα του Δήμου Τριφυλίας και των λιμένων του, παρά τις αντίθετες βουλές του οποιουδήποτε, οι οποίοι τοποθετούν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον των πολιτών της Τριφυλίας”.

 

Η απάντηση του Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλή Μαντά:

“Η στήριξή μου στη Τριφυλία είναι διαχρονική και αδιαμφισβήτητη!

Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερώθηκα για το περιεχόμενο της σημερινής ανακοίνωσης του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Γιώργου Λεβεντάκη.

Θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Την ευθύνη συγκρότησης της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας έχει κατά αποκλειστικότητα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η στήριξή μου και οι επιλογές μου στα ζητήματα που αφορούν την Τριφυλία είναι διαχρονική, αδιάλειπτη και όχι ευκαιριακή. Αυτή δε, απορρέει από την αγάπη μου για τον τόπο καταγωγής μου και την ευθύνη που έχω απέναντι στους πολίτες που με τιμούν εδώ και χρόνια με την εμπιστοσύνη τους.

Προσωπικοί χαρακτηρισμοί και πικρίες δεν ταιριάζουν στα δημόσια αξιώματα, γιατί εκτιμώ ότι δεν συμβάλλουν θετικά στην προσπάθεια που οφείλουμε όλοι να καταβάλουμε, ώστε να υπηρετήσουμε και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών.

Τέλος, παροτρύνω τον κ. Λεβεντάκη να σταματήσει να δυναμιτίζει διαρκώς το κλίμα συνεννόησης, και να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός κλίματος συνεργασίας, συμπόρευσης και συνεργειών με στόχο την διευθέτηση των προβλημάτων του κοινού μας τόπου, του Δήμου Τριφυλίας, τα οποία είναι πολλά και κρίσιμα”.