Παρασκευή
19
Αύγουστος
TOP

Επί τάπητος η υδροδότηση Καλαμάτας, Μεσσήνης και Μάνης

Η μεταφορά νερού από τις πηγές του Αγ. Φλώρου στο Πήδημα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας υπό τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο. Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε θέματα υδροδότησης περιοχών της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Δυτικής Μάνης και εξετάστηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις δυνατότητες υδροδότησης μέσω πηγών του Δήμου Καλαμάτας σε όμορες περιοχές.

Επίσης εξετάστηκε η δυνατότητα μεταφοράς του νερού από τη Βέργα έως τις Κιτριές, η αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης αλλά και απαιτούμενα έργα στις δεξαμενές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η ΔΕΥΑΚ έχει προχωρήσει σε ανάθεση, υδρογεωλογικής μελέτης για να αποτυπωθούν οι ποσότητες νερού στις πηγές του Αγ. Φλώρου, ενώ κομβικής σημασίας είναι η υλοποίηση του έργου της νέας δεξαμενής στον Άη Γιάννη Καρβούνη στην Καλαμάτα.

Κεντρικός αναμένεται να είναι ο ρόλος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία μέσα από τη σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων τόσο με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης, όσο και με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν σε μελέτες και συνοδά έργα.

Στη συνάντηση που είχε υπηρεσιακό χαρακτήρα, συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου Ύδρευσης Γιώργος Φάβας και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης.