Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Επιβεβαιώνεται το “λουκέτο” για το 9 Σ.Π. – Αναβαθμίζεται η 120 ΠΕΑ...

Επιβεβαιώνεται το “λουκέτο” για το 9 Σ.Π. – Αναβαθμίζεται η 120 ΠΕΑ – Τι είπε ο Βίτσας

677
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το «λουκέτο» που μπαίνει στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων – στο πλαίσιο της όλης αναδιάρθρωσης – με την Πελοπόννησο να «επηρεάζεται» ιδιαίτερα από αυτές τις εξελίξεις αφού περιλαμβάνονται μέσα… Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο κλήθηκε να σχολιάσει επιβεβαιώνοντας πάντως αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο κ. Βίτσας ερωτηθείς σημειώνει «..δεν είναι ακριβή αυτά που γράφονται. Γίνεται μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων… Τις ημέρες που έρχονται θα υπάρχει και η οριστική απόφαση… Κάποιοι εμφανίζονται πως τώρα το μάθανε… Ο στόχος να αξιοποιήσουμε το έμψυχο δυναμικό και τα οπλικά μας συστήματα… Να δυναμώσουμε την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων… Κάνοντας κάτι δημιουργούμε και ισοδύναμο… Στην Καλαμάτα αυτό που υπάρχει στον σχεδιασμό μας είναι να γίνει η αεροπορική βάση Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για τα μαχητικά αεροσκάφη… Η Καλαμάτα θα ευνοηθεί…»

Όσον αφορά για εκτάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που υπάρχουν «…άλλες παραχωρούνται σε φορείς της αυτοδιοίκησης με συγκεκριμένους όρους, άλλες θα αξιοποιηθούν από ιδιωτικά κεφάλαια και άλλα από τις Ένοπλες Δυνάμεις»