Αρχική Bestάκια Η δική μας μάχη για δωρεάν και όχι φτηνή ενημέρωση

Η δική μας μάχη για δωρεάν και όχι φτηνή ενημέρωση

84
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το μόνο αφύσικο πάνω μου είναι η περιέργεια μου, έλεγε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, αναδεικνύοντας το προτέρημα που τον οδήγησε στις μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις! Προς θεού και χωρίς καμία διάθεση σύγκρισης, είμαι περήφανος εφόσον και εγώ την διαθέτω σε ανεξάντλητες δόσεις! Την χρησιμοποιώ βέβαια για την ανακάλυψη και τον σχολιασμό της είδησης, χωρίς να καθοδηγούμε σε αυτή από ταπεινά ελατήρια !

Γιατί τα γράφω; Διότι διαπιστώνω ότι ορισμένοι χαρακτηρίζουν υποβολιμαία τα κείμενα που δεν τους εξυπηρετούν η ακόμη χειρότερα δεν τους εξυμνούν! Δεν φταίνε αυτοί, τόσοι είναι! Η αντίληψη του ακαταδίωκτου διαχέεται στις παρυφές της εξουσίας και ομιλώ φυσικά για το πολιτικό -κοινωνικό σκέλος και όχι το νομικό! Ευτυχώς για το τελευταίο στην Καλαμάτα υπάρχουν Δικαστές και Εισαγγελέας άτεγκτοι και αδέκαστοι στην λειτουργία της Δικαιοσύνης. Θεσμό τον οποίο οφείλουν να υπηρετούν και τα Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου να βοηθούν -με αυταπάρνηση, καθαρότητα και αντικειμενικότητα-στην διαλεύκανση της μιας και μοναδικής αλήθειας!

Μια οικογένεια φαίνεται ορισμένοι να νομίζουν ότι είμαστε στην Καλαμάτα, οπότε όλοι θα πρέπει να λειτουργούμε με κώδικες αιτιολόγησης, συγκάλυψης,  συγχώρεσης! Αλλιώς δεν εξηγείται η δυσαρέσκεια στην δημοσιογραφική κριτική! Θα πρέπει οι τοπικοί αξιωματούχοι να υπομένουν την βάσανο! Δουλειά τους, δουλειά μας! Μπορώ να τους διαβεβαιώσω σε ότι με αφορά και κατ’ επέκταση στο Best πως γράφω ό,τι θέλω, όπως θέλω, χωρίς ο Μπελογιάννης να σηκώσει το τηλέφωνο να πει το οτιδήποτε! Έτσι ίσως κατανοήσετε και γιατί το Μέσο είναι το νούμερο ένα στην Μεσσηνία και την Πελοπόννησο! Ανεξάρτητο και αδέσμευτο είναι το BEST έχοντας αποτινάξει παιδικές ασθένειες που ενδεχομένως είχε στα πρώτα του βήματα πριν πολλά πολλά χρόνια!

Η ενημέρωση είναι αγαθό! Η είδηση το μέγιστο ζητούμενο για το δημοσιογράφο, αντίθετα η κριτική και το σχόλιο αποτελούν το απαύγασμα της επαγγελματικής πείρας, είναι η μετουσίωση της γνώσης έτσι ώστε  η κατάθεση της γνώμης να είναι οδηγός στο δρόμο για το ιδανικό και το δίκαιο!

Η ενημέρωση είναι ακριβή! Το πλέον κοστοβόρο πρόγραμμα ενός Τηλεοπτικού σταθμού αποτελεί ανέκαθεν το δελτίο Ειδήσεων! Ταυτόχρονα η ενημέρωση για τον πολίτη είναι δωρεάν, τσάμπα! Ο καθένας με το πάτημα ενός κουμπιού έχει την δυνατότητα στην πληροφορία δωρεάν. Και προσέξτε, ο σταθμός καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσει τον ειδησεογραφικό χαρακτήρα και να μπαίνει σε κάθε σπίτι, να φτάνει σε κάθε γωνία της Μεσσηνίας!

Πολλές φορές κατηγορείται ένα Μέσο Ενημέρωσης ή η μητρική του Εταιρεία για δουλειές που παίρνει η ιδιοκτησία του! Μα, λέει, είναι συναφείς με την δραστηριότητα του υποσκάπτουν την ανεξαρτησία του! Ποιοι τα διαχέουν αυτά; Μα ακριβώς όλοι εκείνοι που θα ήθελαν ένα Μέσο σε καθεστώς φτωχοποίησης, υποχείριο των αρρωστημένων πολιτικών τους φιλοδοξιών, μίσθαρνο όργανο εξυπηρέτησης συμφερόντων. Το BEST γιατί έγινε μεγάλο κανάλι! Γιατί οι  δραστηριότητες,  μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς είναι όλες στο φως του ηλίου, τις έχουν και δεν τις έχει ανάγκη. Αυτό είναι που δεν αντέχεται. Πόσοι θα επιθυμούσαν ένα BEST του χεριού τους έτσι ώστε να παρέχει όχι δωρεάν αλλά φτηνή ενημέρωση!

 

Καλημέρα σας

Με τιμή

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ