Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ Νέα παρέμβαση από την Ένωση Μεσσηνίας για τη σταφίδα – Η τελική...

Νέα παρέμβαση από την Ένωση Μεσσηνίας για τη σταφίδα – Η τελική τιμή θα διαμορφωθεί με βεβαιότητα στο 1,40 €

722
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η παραλαβή σταφίδας από την “Ένωση Μεσσηνίας”, με το συνεταιρισμό να παρεμβαίνει καθοριστικά προκειμένου το προϊόν να πάρει και πάλι τα… πάνω του. Μάλιστα γίνεται σαφές ότι η τελική τιμή φέτος με βεβαιότητα θα διαμορφωθεί στο 1,40 ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της η “Ένωση Μεσσηνίας” σημειώνει αναλυτικά:

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό “Ένωση Μεσσηνίας” έχοντας χτίσει μια υγιή και δημιουργική συνεργασία με την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών εδώ και 5 χρόνια παρεμβαίνουμε από κοινού υπέρ της στήριξης της καλλιέργειας της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας. Ως αποτέλεσμα των διαρκών διεκδικήσεων μας ήταν να χορηγηθεί από πέρυσι η συνδεδεμένη ενίσχυση/επιδότηση, πέραν της έως τώρα δικαιούμενης, που έφθασε τα 49€ το στρέμμα σε όσους παραδίδουν 150 κιλά. Όλοι οι παραγωγοί που παρέδωσαν στην Ένωση Μεσσηνίας το προϊόν τους έλαβαν το ποσό που τους αντιστοιχούσε. Παράλληλα έχουμε ενημερωθεί από την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ πως και όσοι είχαν ζημίες που κατεγράφησαν από τον ΕΛΓΑ και δεν προσκόμισαν πέρυσι τις απαραίτητες ποσότητες θα ενταχθούν στις προσεχείς πληρωμές. Την περίοδο αυτή αγωνιζόμαστε για την παροχή κινήτρων για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας που θα είναι και η αφετηρία για την βιωσιμότητα της.

Η Ένωση Μεσσηνίας τυγχάνει της διαχρονικής εμπιστοσύνης άνω του 70% των σταφιδοκαλλιεργητών της Μεσσηνίας που μας εμπιστεύονται το προϊόν τους και τους Ευχαριστούμε ενημερώνοντας τους παράλληλα πως θα συνεχίσουμε με συνέπεια και μεθοδικότητα να διεκδικούμε υπέρ τους για να στηρίξουμε αυτό το τόσο πολύτιμο προϊόν. Τους καλούμε να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες και στους όψιμους καλοθελητές μιας και στο παρελθόν αρκετά προβλήματα αντιμετωπίσαμε από τους πάσης φύσεως διάττοντες αστέρες που επιχείρησαν να ασχοληθούν με την σταφίδα και οι οποίοι μόνο προβλήματα δημιούργησαν και δημιουργούν εις βάρος τους.

Τέλος για να αποφευχθούν οι όποιες παρερμηνείες επιχειρήθηκαν. Ενημερώνουμε ότι σε συνέντευξη τύπου προσδιορίσαμε πως τιμή ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ είναι το 1,20€ και το οποίο θα καταβληθεί σε δυο δόσεις μια του 1€ μερικές μέρες μετά την παραλαβή και 0,20€ μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Ενημερώσαμε πως ανάλογα με τις ποσότητες που θα διακινηθούν, μιας και καταγράφεται μεγάλη ζημία φέτος, θα ανακοινωθεί και τιμή εκκαθάρισης η οποία σήμερα που έχουμε  ήδη διανύσει μια εβδομάδα παραλαβών μπορούμε με βεβαιότητα να ενημερώσουμε τους παραγωγούς πως θα είναι σίγουρα 0,20€ και ανάλογα με την πορεία τις επόμενες εβδομάδες ίσως και παραπάνω. Ποσό το οποίο θα καταβληθεί σε όλους τους παραγωγούς τόσο αυτούς που έχουν ήδη παραδώσει όσο και σε αυτούς που θα παραδώσουν στην Ένωση Μεσσηνίας. Άρα σίγουρα η τελική τιμή θα διαμορφωθεί με βεβαιότητα στο 1,40€. Η όποια περαιτέρω αύξηση θα εξαρτηθεί από τις τελικές ποσότητες και οι σταφιδοπαραγωγοί θα ενημερωθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ 2722023231
ΚΟΜΠΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΓΙΑΛΟΒΑ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2723022890
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ 2763029158
ΘΟΥΡΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛ: 2721081042

 

Υγ. Θα είναι χρήσιμο σε όσους αναπαράγουν ειδήσεις για την τιμή της σταφίδας σε άλλους Νομούς να γνωρίζουν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πριν θελήσουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις μιας και π.χ στην Ζάκυνθο η σταφίδα είναι προϊόν ΠΟΠ το οποίο σαφέστατα έχει ανώτερη τιμή αγοράς από την συμβατική σταφίδα.