Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
TOP

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ από την Κόρινθο – Κάλεσμα σε εκλογική ετοιμότητα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς και την πολιτική που ακολουθεί εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο θερινό σχολείο της ΟΝΝΕΔ στο Λουτράκι.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε πως  «ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της ΝΔ οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας» και δεσμεύτηκε για «πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία».

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα τον εκλογές και σε περίπτωση νίκης του κόμματός του, προανήγγειλε πως θα καταργηθεί ο υπο-κατώταθος μισθός «της ντροπής». «Οι απολαβές των νέων θα είναι οι ίδιες με όλων των εργαζομένων. Και η εργατική νομοθεσία θα τηρείται απαρέγκλιτα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος για την οικονομία και τη μεταμνημονιακή εποχή επισήμανε: «Υποτίθεται ότι το Μνημόνιο έληξε, όμως το μόνο που τελείωσε είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

«Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών, αφού το επιτόκιο των ομολόγων της είναι στο 4,4%, όταν της Πορτογαλίας είναι γύρω στο 1,9%» υπογράμμισε.

«Και ενώ η οικονομία δεν έχει ανάσα, οι Έλληνες περιμένουν και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αυξημένο ΕΝΦΙΑ στις πιο λαϊκές συνοικίες και πρόσθετους φόρους και εισφορές. Όλα αυτά, υπό αυστηρή επιτήρηση και με δεσμεύσεις λιτότητας που έχουν υπογραφεί έως το 2060. Παρόλα αυτά, κάποιοι, αυτοί που έχουν ακόμη την εξουσία, συνεχίζουν και σήμερα το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά: να λένε ψέματα.  Ψέματα που προσβάλλουν ακόμη και την ελληνική μυθολογία, όπως φάνηκε και στην παράσταση του πρωθυπουργού στην Ιθάκη. Όμως, οι λωτοφάγοι δεν μένουν πια εδώ», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Οπως επισήμανε η κυβέρνηση «θα λογοδοτήσει» για το κόστος της διακυβέρνησής της και πρόσθεσε: «Τα 100 και βάλε δις που μας στοίχισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα πληρώνουμε. Για το λογαριασμό αυτό σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν με εντολή του κυρίαρχου ελληνικού λαού».

Σχετικά με τα ζητήματα Παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε κατάργηση των νόμων Φίλη και Γαβρόγλου, επαναφορά του κατώτατου ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, δημιουργία πρότυπων – πειραματικών σχολείων, αλλά και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, με προτεραιότητα όμως στη δημόσια επένδυση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Σκοπιανό και υπογραμμίσει εκ νέου πως το κόμμα του δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Εξαπέλυσε, δε, τα πυρά του στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κρυφές μεθοδεύσεις» ερήμην του λαού αλλά και των κομμάτων, παραχωρώντας στην ΠΓΔΜ «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα».

«Οι πράξεις της κυβέρνησης είναι εθνικά επικίνδυνες και παράγουν αμέσως αρνητικά τετελεσμένα. Ήδη, εκατοντάδες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα πιστοποίησης και ανταγωνισμού» συμπλήρωσε και τόνισε: «Ενώ ο ίδιος ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος που διαψεύδει τον κ. Κοτζιά. Και ο κ. Δημητρόφ τούς το λέει, πια, καταπρόσωπο: ‘Είμαι Μακεδόνας και μιλώ τη μακεδονική γλώσσα’. Τον ακούν χωρίς να απαντούν, σκύβοντας ένοχα ή απλώς αδιάφορα το κεφάλι».

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό τον χαρακτήρισε ως «αντιπερισπασμό».

«Η κυβέρνηση έμεινε εξίσου κακή και με 53 πρόσωπα, που δεν χωρούν, πλέον, στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου. Είπε, λέει, να ‘διευρυνθεί’, αλλά έψαξε στα αζήτητα. Θέλησε να αλλάξει εμφάνιση, αλλά τυλίχτηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά. Κι έψαξε για νέα στελέχη, αλλά βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό» δήλωσε.

Για την τραγωδία στο Μάτι, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «δεν θα ξεχαστεί».

«Ενενήντα οκτώ ψυχές και χιλιάδες περιουσίες χάθηκαν στο Μάτι αφού ένα πλήρως αποδιοργανωμένο κι εντελώς διαλυμένο κομματικό κράτος, στάθηκε ανίκανο να μας προστατέψει. Οι ‘εμπρηστές’ του κ. Τόσκα ουδέποτε υπήρξαν, τα στοιχεία από δορυφόρο του κ. Παππά αποδείχτηκαν πλαστά και ο μηχανισμός της κυρίας Δούρου ήταν ανύπαρκτος, όπως δεν υπήρξε ποτέ και κανένας συντονισμός των ένστολων. Ολα αυτά, ενώ ο κ. Πολάκης σιωπούσε παρότι από τις 9 το βράδυ τού ζητούσαν σάκους νεκρών. Τρεις ολόκληρες ώρες αργότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε τηλεοπτικό σόου, επικεφαλής συσκέψεως όπου δεν έβρισκε κανένα λάθος και ρωτούσε αμέριμνος «πότε θα πετάξουν αύριο τα αεροπλάνα». Μόνο που καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην πραγματικότητα. Το  Μάτι έγινε η φωτογραφία τους: Ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία, κυνισμός», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.