Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Τσίπρας: Δεκτή η παραίτηση Καμμένου, θα ζητήσω ψήφο...

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Τσίπρας: Δεκτή η παραίτηση Καμμένου, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης

502
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Φεύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Μένει να δούμε τι θα συμβεί με τους υπουργούς του κόμματος. Αλέξης Τσίπρας: Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο για τη συνεργασία – Ζήτησα καθαρές λύσεις. “Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα μου” είπε ο υπουργός Άμυνας. 47 λεπτά κράτησε η συνάντηση του (απερχόμενου) υπουργού Άμυνας με τον πρωθυπουργό. 

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την παραίτηση το Πάνου Καμμένου, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει αμέσως ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

«Επί 4 σχεδόν χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι είχαμε προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, ήταν σε όλους γνωστές οι διαφορές οι ιδεολογικές. Ωστόσο στα 4 χρόνια πιστεύω με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά και σημαντικά. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη περιπέτεια των μνημονίων, αποκαταστήσαμε την κανονικότητα, να στηρίξουμε αδύναμους, να ανοίξουμε τον δρόμο για καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη συμβολή του σε όλη αυτή την προσπάθεια. Ζήτησα από τον κ. Καμμένο όπως και από όλους καθαρές λύσεις και κουβέντες. Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο όχι μόνο για όλα όσα πετύχαμε αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα.

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση. Ηταν μια συνεργασία επί 4 ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ανάμεσα σε δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, οπότε ο στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες, δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω αυτή την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για εμένα για λόγο εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καμμένος.