TOP

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Χωρίς καμία ουσία η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσσηνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χωρίς καμία ουσία η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσσηνία

Τίποτα το «χειροπιαστό» δεν αποκόμισε ο νομός μας από την επίσκεψη – αστραπή του κ. Μητσοτάκη στη Δυτική Μεσσηνία, με την ευκαιρία της προγραμματισμένης χαλάρωσής του σε πολυτελή τουριστικό προορισμό του νομού. Για μια ακόμη φορά, όπως και πριν δύο χρόνια που είχε επισκεφθεί τη Μεσσηνία, καμία δέσμευση και κανένα χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα του νομού μας, που παραμένουν βαλτωμένα μετά από δύο χρόνια κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, πέραν των καθιερωμένων γενικόλογων εθιμοτυπικών αναφορών! Αναφορές που και αυτές έγιναν κυριολεκτικά στο πόδι, χωρίς προετοιμασία, εντελώς συμπτωματικά, κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου, μετά το πολύωρο «στήσιμο» που τους επιφύλαξε στο λιοπύρι της αρκαδικής πρωτεύουσας! Είναι ολοφάνερο, πως ο κ. Μητσοτάκης, για μια ακόμη φορά, δεν είχε τίποτα το άξιο λόγου στην ατζέντα του για τα μεγάλα ζητήματα της Μεσσηνίας και δεν ήρθε για αυτά στον τόπο μας.

–       Ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη καθυστερεί αδικαιολόγητα, μετά το 6μηνο «παρκάρισμα» της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στα υπουργικά συρτάρια. Ο ανταγωνιστικός διάλογος δεν έχει ουσιαστικά ξεκινήσει, ενώ δεν υπάρχει ακόμα σαφής δέσμευση για τη συνολική χρηματοδότηση και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλου του έργου.

–        Ο δρόμος «Καλό Νερό – Τσακώνα» αγνοείται παντελώς, μετά και την παράλογη διάλυση των εργολαβιών στο «Πάτρα – Πύργος», που ναρκοθέτησε τη δημιουργία ενός σύγχρονου ασφαλή αυτοκινητόδρομου χωρίς διόδια, ενώ επηρέασε αρνητικά και το υπόλοιπο κομμάτι από τον Πύργο έως την Τσακώνα.

–       Το Φιλιατρινό Φράγμα έχει τεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος, όσον αφορά την υλοποίηση των απαραίτητων αρδευτικών δικτύων. Το φράγμα ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017 και το έργο των δικτύων εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Έκτοτε, ούτε ένα βήμα προόδου για την υλοποίησή του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

–       Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας απαξιώνεται από τη σημερινή κυβέρνηση, μετά και την προαναγγελία του κ. Μητσοτάκη για επικείμενο κλείσιμο Μονάδων Υγείας σε αρκετές περιφέρειες της χώρας. Παραμένει υποστελεχωμένο, χωρίς το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη στιγμή που η Τριφυλία αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγροτικές περιοχές της χώρας μας, που ετησίως φιλοξενεί  χιλιάδες εργάτες  γης, ενώ, ταυτόχρονα, τα τελευταία ιδίως χρόνια, παρουσιάζει μια σημαντική τουριστική ανάπτυξη και δυναμική. Ο κ. Μητσοτάκης, ευρισκόμενος στην Κυπαρισσία, δεν είπε απολύτως τίποτα για την άμεση ενίσχυσή του, παρότι ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

– Και φυσικά, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο και το φυσικό αέριο στη Μεσσηνία.

Ο κ. Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε χθες, ότι επί δυο χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι απούσα από τις προσδοκίες των Μεσσηνίων και από τα μεγάλα έργα του νομού. Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε και ο κ. Περιφερειάρχης που σε δηλώσεις του την περασμένη Παρασκευή μας είχε προϊδεάσει για το «μικρό καλάθι» των ανακοινώσεων. Προς τι λοιπόν τότε τα 21.000 ευρώ που σπατάλησε η Περιφέρεια για την υποδοχή του και το «φαίνεσθαι» χωρίς ουσία;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ