Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Άρχισαν τα γιουχαΐσματα στον Τατούλη

Άρχισαν τα γιουχαΐσματα στον Τατούλη 

“Κράξιμο” στα εγκαίνια του μουσείου στην Πύλο

Άρχισαν τα γιουχαΐσματα στον Πέτρο Τατούλη, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί σε όλη την Πελοπόννησο και την πορεία που έχει πάρει ο ίδιος…

Τα όσα συνέβησαν άλλωστε σήμερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Πύλο, δεν έχουν προηγούμενο για την πολιτική αναφορά του τόπου.

Όλα εξελίχθηκαν όταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που έδινε το παρών στην… φιέστα που είχε ετοιμαστεί πήρε το λόγο και άρχισε να μιλά για τις όλες προσπάθειες που έχουν εξελιχθεί για να γίνει το έργο αυτό πολιτισμού.

Μόλις οι αναφορές του προσέγγισαν την περίοδο Σαμαρά ο κύριος Τατούλης, έπαθε… αμνησία. Εδώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως για την υλοποίηση του έργου την σφραγίδα του έχει βάλει σε κάθε επίπεδο ο Αντώνης Σαμαράς, είτε ως Υπουργός Πολιτισμού είτε ως Πρωθυπουργός. Έτσι, λοιπόν, μόλις ο κ. Τατούλης μιλούσε για την εξέλιξη του έργου, δεν έλεγε το όνομα του Αντώνη Σαμαρά. Με χαρακτηριστική την… κομπορρημοσύνη του ο κ. Τατούλης συνέχιζε και τότε πολύ απλά τον πήραν… χαμπάρι όλοι. Πολίτες τον προκάλεσαν να πει το όνομα, αρκετές φορές, για το ποιος ήταν εκείνος που συνετέλεσε στο να γίνει το Μουσείο πράξη, αλλά με την πολιτική αγνωμοσύνη του ο κ. Τατούλης ολοκλήρωσε την ομιλία του και έφαγε το «κράξιμο» για αυτή του την στάση. Ο κόσμος τον γιουχάισε και ο ίδιος έδειξε να το… απολαμβάνει.  Είναι δε χαρακτηριστικό πως μέχρι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του… έλεγαν να πει το όνομα του κ. Σαμαρά, αλλά ο κ. Τατούλης είχε… στραμπουλήξει τη γλώσσα του, όπως ανέφεραν ορισμένοι.

Μετά από αυτά την όλη κατάσταση… αποκατέστησε με έμφαση για την συμβολή του πρώην Πρωθυπουργού ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος  Δημήτρης Καφαντάρης που πήρε το λόγο.

Λίγη ώρα μετά οκ. Τατούλης έφυγε… κακήν κακώς με την συνοδεία του να τον ακολουθεί…

Να σημειωθεί πως το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Στρατής, ο αν. Υπουργός Πολιτισμού Γ. Κατρούγκαλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντίνεας, και πλήθος αυτοδιοικητικών εκπροσώπων όπως ο κ. Νίκας και άλλοι.

Δείτε το βίντεο από την κάλυψη του Δ. Πανοσκάλτση (http://dipanoskaltsis.blogspot.com).

Το “κράξιμο” σε Τατούλη και η αντίδραση του κόσμου από το 4:30 και μετά!

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια (υλικό από Ηλ. Καλδής)