Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Χαρίτσης στο BEST για την έξοδο από τα μνημόνια: “Είναι μία ιστορική στιγμή” – ” Η επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία θα είναι καλύτερη” – “Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την 4ετία”

Το τέλος των προγραμμάτων στήριξης της Ελληνικής οικονομίας με τη μορφή που τα γνωρίσαμε τα τελευταία 8 έτη, έφτασε. Πλέον η Ελλάδα καλείται να ανταποκριθεί στο γεμάτο πιέσεις οικονομικό περιβάλλον δίχως την… ασφάλεια αλλά και δίχως τις δεσμεύσεις των μνημονίων, τουλάχιστον όπως τα ξέραμε.

Μιλώντας στην τηλεόραση BEST ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή στιγμή, ενώ εστίασε και στην επόμενη ημέρα που οφείλει να δώσει ανάσες στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση “…είναι μία ιστορική στιγμή, συνιστά μία τομή για την ελληνική κοινωνία όπως το βίωσε. Βρισκόμαστε μπροστά στην έναρξη μιας νέας περιόδου, που μπορούμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία”.

Ο Καλαματιανός πολιτικός σημείωσε πως “…γνωρίζουμε καλά τα όσα ως προβλήματα συσσωρεύτηκαν. Η επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία θα είναι καλύτερη. Το ζητούμενο είναι πως η επιτυχία αυτή θα μεταφραστεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών”.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης “…αυτή τη στιγμή η οικονομία έχει επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά και αυτή η τροχιά έχει αποκτήσει κάποια σταθερότητα”.

Παράλληλα ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως η μείωση της ανεργίας για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια έπεσε κάτω από το 20%, κάτι που δείχνει πως υπάρχει μια σημαντική τάση. “Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας. Εκεί θα κριθούμε το επόμενο διάστημα”, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

Ακόμα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης η ανασυγκρότηση του κράτους αποτελεί μία προτεραιότητα, ενώ αναφορά υπήρξε και σε μία σειρά από θέματα και σε πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες (περικοπή μισθών, συντάξεις κ.λπ.) και που επί της ουσίας αφορά και τις πολιτικές της λιτότητας.

Τέλος όσον αφορά τον εκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως “πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την 4ετία”.