Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Άρχισαν τα… όργανα και στο δήμο Οιχαλίας -Έρχονται παραιτήσεις και αποχωρήσεις;

Από νωρίς αρχίζουν τα… όργανα στους δήμους από ότι φαίνεται και μετά το Δήμο Δυτικής Μάνης, οι εξελίξεις φθάνουν και στο δήμο Οιχαλίας. Όπως φαίνεται “κερασάκι στην τούρτα” ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που περιελάμβανε το… σκηνικό με την κατακόρυφη αύξηση των τελών καθαριότητας και που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και καταγγελίες.

Μάλιστα, το θέμα αυτό αφήνει πια “ρήγματα” στην εξέλιξη των δημοτικών πραγμάτων και ήδη ετοιμάζονται αποχωρήσεις, ενώ έχουν ζητηθεί στο… μιλητό -κι όχι εγγράφως- και παραιτήσεις αντιδημάρχων. Προφανώς, εάν υπάρξουν αυτές προκύπτουν διάφορα ζητήματα για τις νέες ισορροπίες που τυχόν διαμορφωθούν, για να προχωρήσει ο δήμος.

Τώρα πιο αναλυτικά…

Η αναφορά γίνεται λοιπόν για την στάση που κράτησε η παράταξη του Γιάννη Παπαδόπουλου, που δεν στήριξε αυτή την θέση της δημοτικής αρχής της κας Γεωργακοπούλου για την ξαφνική και μεγάλη αύξηση των τελών -κι εδώ προκύπτουν αρκετά ζητήματα- η οποία καταγγέλθηκε κι από άλλες παρατάξεις, με χαρακτηριστικές και τις επισημάνσεις του Γιάννη Αδαμόπουλου και την τότε ανακοίνωσή του.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας ζήτησε προφορικά τις παραιτήσεις των δύο αντιδημάρχων που έχει στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον συνδυασμό του Γιάννη Παπαδόπουλου, ωστόσο έως τώρα δεν το έχει πράξει γραπτώς για να εξηγεί και τους λόγους της… αποπομπής, κάτι που της ζητήθηκε πάντως να το κάνει…

Εάν λοιπόν “σπάσει” η συνεργασία με την παράταξη Παπαδόπουλου, η κα Γεωργακοπούλου θα πορευτεί  έχοντας συνολικά 9 συμβούλους, όταν 6 έχει η παράταξη του Γ. Παπαδόπουλου, 6 του Ι. Αδαμόπουλου, 4 του Σπ. Αδαμόπουλου και υπάρχουν ακόμη και οι κύριοι Ρεϊτζόπουλος και Κόνιαρης.

Τι θα γίνει άραγε;