Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Έσπασε το φράγμα των 3 ευρώ το ελαιόλαδο

Συνεχίζεται η αύξηση τιμών παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο περνά ο καιρός, ενώ πολλοί συνεταιρισμοί προχωρούν σε διαγωνισμούς.

Με τιμή στα 3,05 ευρώ το κιλό έκλεισε συμφωνία έπειτα από διαπραγμάτευση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κροκεών Λακωνίας για απορρόφηση 28 τόνων (ένα βυτίο) έξτρα παρθένου ελαιολάδου εφετινής εσοδείας. Όπως μας είπαν από τον Συνεταιρισμό η αγορά έγινε από Ελληνική εταιρεία, όμως πληροφορίες μας αναφέρουν πως το προϊόν θα καταλήξει στην Ιταλία.

Η συγκεκριμένη πράξη πώλησης ήταν η τρίτη του ΑΣ Κροκεών για την εφετινή σεζόν. Όπως μας ανέφεραν από τον Συνεταιρισμό, ακόμα δυο βυτία έφυγαν με τιμή 2,95 ευρώ το κιλό, στις αρχές Φεβρουαρίου από τον ΑΣ, η παραγωγή του οποίου για φέτος ανέρχεται σε 500 τόνους.

Πούλησε και ελαιόλαδο από Καλαμών ο ΑΣ Κροκεών

Σημειώνεται ότι ο ΑΣ Κροκεών πραγματοποίησε στις 20 Ιανουαρίου και δημοπρασία για την πώληση ελαίου από ελιές Καλαμών, το οποίο έπιασε τιμή 2,636 ευρώ το κιλό, όπως μας επιβεβαίωσαν από τον ΑΣ. Αυτή ήταν και η πρώτη δημοπρασία του ΑΣ για το 2021, μέσω της οποίας πωλήθηκαν 45 τόνοι ελαίου από Καλαμών.

Για στασιμότητα κάνουν λόγο από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων Πακίων

Στασιμότητα διακρίνει την αγορά του ελαιολάδου την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, λέει από την πλευρά του μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο διαχειριστής του ΑΣ Μολάων Πακίων κ. Τάκης Ντάνακας. Παράλληλα, εκτιμά ότι μετά τις 20 Μαρτίου ίσως υπάρξουν εξελίξεις για το προϊόν.

Συνεχίζονται οι διαγωνισμοί στην Κρήτη

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται στην Κρήτη οι διαγωνισμοί για την πώληση ελαιολάδου. Συγκεκριμένα, ο ΑΣ Ζάκρου συνεχίζοντας την ορθή πρακτική της διάθεσης του ελαιολάδου του με διαγωνισμούς προχωρεί στην διάθεση 30 περίπου τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Σητείας Λασιθίου, εσοδείας 2020-2021, οξύτητας 0,35%, με δημοπρασία. Η υποβολή προσφορών είναι δυνατή, όπως επισημαίνουν από τον ΑΣ, μέχρι την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:30.

Και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου όμως προχωρά στη διάθεση 80 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου εσοδείας 2020 – 2021, οξύτητας 0,24%, με δημοπρασία, βάσει της οποίας γίνεται υποβολή προσφορών έως την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00.

www.agrotypos.gr