Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: «Μας τρέχουν από δικαστήριο σε δικαστήριο επειδή αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο»

Κάλεσμα παράστασης στην δίκη της 23η Ιουνίου απευθύνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης. Στη δίκη που θα γίνει την Τετάρτη στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Καλαμάτας, καλεί τον αγροτικό και όχι μόνο κόσμο να συμπαρασταθεί στον αγώνα των αγροτών.

«Ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Μεσσήνης καταγγέλλει την απόφαση του δικαστηρίου για παραπομπή των αγωνιζόμενων αγροτών σε τριμελές δικαστήριο τις 23 Ιουνίου 2021. Συνεχίζουν να μας τρέχουν από δικαστήριο σε δικαστήριο επειδή αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο μια καλύτερη ζωή για τις οικογένειες μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη τις διώξεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά, και έχει συνέχεια, όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε.

Άλλη μια χρονιά που το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται η κτηνοτροφία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από τον καταρροϊκό πυρετό, η σταφίδα έχει γίνει παιχνίδι στα χέρια ενώσεων και μεταποιητών, η «ΠΟΠ» ελιά καλαμών στα αζήτητα ,η ντομάτα υποφέρει από τη καστανή ρυτίδωση, τα καρπούζια κάτω από το κόστος παραγωγής και σε όλα αυτά προστίθενται οι τεράστιες ζημιές από τους συνεχόμενους παγετούς της άνοιξης σχεδόν σε όλα τα προϊόντα , άλλη μια δύσκολη χρονιά για την δακοκτονία.

Σε όλα αυτά η κυβέρνηση απαντά με ποινικοποίηση των αγώνων μας, με αυξανόμενη κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει το αγροτικό κίνημα το οποίο τολμά να διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ενάντια στις πολιτικές που θέλουν την ύπαιθρο ερημωμένη. Όταν αυτό δεν γίνεται κατορθωτό με απειλές, αναλαμβάνει να εξοντώσει ανθρώπους του μόχθου, σέρνοντας τους στα δικαστήρια. Στόχος της είναι να βάλει το εργατικό – αγροτικό κίνημα και την συνδικαλιστική δράση στο γύψο. Γι αυτό νομοθέτησε αυτό το έκτρωμα που προϋποθέτει 10ωρη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες, περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, τηλεργασία, ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.ά. Η απάντησή μας είναι η συνέχιση με μεγαλύτερο πείσμα του αγώνα μας, με καλύτερη και μαζικότερη οργάνωση των Αγροτικών Συλλόγων,  για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΟΛΟΙ 23 ΙΟΥΝΗ 2021 9 π.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»