Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Αμόλα καλούμπα… ξύλο

Η Νέα Σμύρνη είναι μία περιοχή της Αθήνας από τις πιο όμορφες και τις πιο ήσυχες. Δεν θα είχε να θυμάται τίποτε από επεισόδια και φασαρίες, αν δεν ξεκινούσε η εξουσία την παράλογη καταστολή, μέρα μεσημέρι όπου πολίτες προσπαθούσαν να περάσουν λίγη ώρα στον ήλιο της πλατείας, ούτε καν σε πάρτυ και συνωστισμούς.

Όπως έχουν πει οι φιλόσοφοι ,αλλά και η ιστορία και η πείρα το έχει δείξει, ένα πόλεμο τον ξεκινάς όποτε θέλεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς και πότε θα τελειώσει.. Έναν πόλεμο που δεν μπορείς να δικαιολογήσεις στους πολίτες, ότι πας να συνετίσεις αναρχικούς στα Εξάρχεια, χουλιγκάνους έξω από τα γήπεδα, η ληστές που άρπαξαν κανένα βενζινάδικο.

Διέλυσες την οποία φοβισμένη ηρεμία της κοινωνίας, βγήκαν χιλιάδες Νεοσμυρνιώτες να διαμαρτυρηθούν, και φυσικά μπήκαν μέσα και τα διάφορα στοιχεία που ψάχνουν ευκαιρία για να συγκρουστούν με την αστυνομία.. Ερωτώ; Όλα αυτά είναι για την υγεία μας; ή για να δείξει η κυβέρνηση στιβαρό χέρι μην της φύγουν οι ψήφοι για ακροδεξιά κόμματα, που ετοιμάζονται αρκετά και με καλές προοπτικές;

Είτε σαν σκεπτόμενοι πολίτες, είτε σαν χαζοί ψηφοφόροι, καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας πλέον.. Η μάχη είναι για τον ακροδεξιό ψηφοφόρο, γιατί τον κεντρώο τον έχεις χάσει ήδη, που κόβει το χέρι του, εκεί που έριξε την ψήφο του… Ο πανικός είναι φανερός ακόμα και στα διαγγέλματα, αλλά το παιχνίδι μάλλον είναι χαμένο….

Με καταστολή, lockdown και Χρυσοχοΐδη, μόνο θυμός δυσαρέσκεια, μίσος και διχασμός θα περιδιαβαίνει στη χώρα και στον πολίτη… Οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής μπορεί να έπεσαν στην κάλπη σας, γιατί τότε δεν είχαν πουθενά να πάνε, τώρα όμως πέταξαν μαζί με τους χαρταετούς της καθαρής Δευτέρας…. Μη χτυπάτε λοιπόν τον πολίτη δεν γυρίζουν πίσω οι παπάδες και οι χοτζάδες της ακροδεξιάς,… δεν γυρίζουν…

Θόδωρος Γαλανόπουλος