TOP

Αναβολή για τις 15 Μαΐου στη δίκη για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Καλαμάτας βρέθηκαν σήμερα τα 6 μέλη του μπουλουκιού και ο δημοτικός σύμβουλος, που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά τον σαϊτοπόλεμο για το τραγικό τέλος που βρήκε ο Κ. Θεοδωρακάκης.

Η όλη διαδικασία μετά και το αίτημα που κατατέθηκε από την πλευρά των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων οδηγήθηκε σε αναβολή με δικάσιμο την 15 Μαΐου και ώρα 13:30.

Το Προεδρείο δέχθηκε το αίτημα και διέταξε παράλληλα τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την αρμόδια υπηρεσία – και δη τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών – του ληφθέντος οπτικού υλικού, την προσκόμιση της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας, αλλά και τις εκθέσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα αναλύουν τα υλικά στη σαΐτα (κάλυκα, μπαρούτι, βεγγαλικά κά).

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Δικαστήριο (σε αυτή τη φάση) απέρριψε το αίτημα που υπήρξε από την πλευρά του Αντώνη Κατσά (Δικηγόρος υπεράσπισης 5 σαϊτολόγων) να κληθεί ως μάρτυρας και ο δήμαρχος Καλαμάτας και ο Πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις.

Ενώ τέλος να αναφερθεί πως υπήρξε και καταγγελία από τον Κώστα Μαργέλη (Δικηγόρος Υπεράσπισης του Δημοτικού Συμβούλου) σχετικά με τα όσα έγιναν με αποφάσεις της «Φάρις» που ανεβοκατέβηκαν στην «Διαύγεια».