TOP

Ημέρα μνήμης, τιμής και διεκδικήσεων των εργαζομένων – Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Καλαμάτα

Ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι η σημερινή. Σε όλη τη χώρα και στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις, με τη συμμετοχή των πολιτών ωστόσο να μην ικανοποιεί. Στην Καλαμάτα για μία ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές συγκεντρώσεις, από το Εργατικό Κέντρο και από το ΠΑΜΕ.

Εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου επανέλαβαν πως τα μηνύματα της σημερινής ημέρας παραμένουν επίκαιρα, ασκώντας κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

Την ίδια ώρα περισσότερο δυναμική ήταν η συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Εκπρόσωποι συνδικάτων, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι συμμετείχαν στην σημερινή κινητοποίηση, προτάσσοντας στα μηνύματά τους την ανάγκη αλλαγής πολιτικής επ’ ωφελεία της εργατικής τάξης που βάλλεται καθημερινά.

Σημειώνεται ότι απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Στο επίκεντρο των μηνυμάτων οι αγώνες για καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.